Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 09:55:53

Кандидати ігнорують умови ведення агітації

20.10.2015   11:15Агенцiя

Учасники виборчих перегонів на Чернігівщині продовжують наполегливо порушувати правила розміщення агітаційних матеріалів. Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА знову виявили кандидатів, які ігнорують Закон України «Про місцеві вибори», розповсюджуючи свої агітки у непередбачених для цього місцях та без вихідних даних.

Днями активісти ОПОРИ зафіксували друковані агітаційні матеріали діючого міського голови та кандидата на цю ж посаду від партії «Наш край» Олександра Соколова на вікнах тролейбусів.

Відповідно до п.6 ч.9 статті 60 Закону «забороняється розміщувати носії політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування, у тому числі таксі, у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів».

Запрошення на свято «Таланти нашого краю» від тієї ж політичної сили розклеєні на дверях кабінетів у дитячій поліклініці №2 Чернігівської міської ради.

До слова, одним з кандидатів до Чернігівської міської ради, за підтримки якого відбудеться свято та ім’я якого вказане у запрошенні, є головний лікар поліклініки Ганна Якубова.

Окрім наявності у таких діях ознак використання інституційного адмінресурсу, ОПОРА фіксує порушення п.5 ч.9 статті 60 Закону України «Про місцеві вибори», яким забороняється розміщувати друковані передвиборні агітаційні матеріали, політичну рекламу та повідомлення про перебіг виборчого процесу в приміщення установ державної та комунальної форми власності.

Листівку ще одного кандидата на посаду сільського голови с. Старий Білоус Марини Павлікової (позапартійна) розміщено з порушеннями – без вихідних даних (вбачаємо порушення ч.2 ст.56 ЗУ) та у непередбачених для політичної реклами місцях (зупинка громадського транспорту, ч. 4 ст. 56 ЗУ).

Крім того, частина 6 статті 54 вищезазначеного закону передбачає: «Здійснення передвиборної агітації виключно за рахунок і в межах коштів власних виборчих фондів кандидатів у депутати в одномандатному виборчому окрузі, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости, місцевих організацій партій, кандидати у депутати від яких зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Використання для агітації коштів з інших джерел забороняється».

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.