Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 13:59:10

Валерій Куліч: Протягом місяця буде новий голова Ніжинської РДА

28.09.2015   14:47Агенцiя

Рік тому, 15 вересня 2014 року, з посади губернатора був звільнений Володимир Івашко. Відсторонену від влади команду «Батьківщини» змінила команда Президента.

– У минулому році областю керувала команда «Батьківщини». За її керування були певні біди – невиплати зарплати бюджетникам, призначення своїх людей. На вашу думку, чи вдалося ті біди подолати? – запитали губернатора Валерія Куліча.

– При підборі кадрів я керуюся виключно професійністю людини, її досвідом, змогою працювати на благо області. Я не прибічник позиції – був у «Батьківщині», значить, треба негайно вигнати. Наприклад, пан Русін (керівник Департаменту соціального захисту. – Ред.) справляється зі своїми обов’язками. На сьогодні ми в лідерах по оформленню субсидій, практично не маємо заборгованості із соціальних виплат. Тому людина продовжує працювати. Ми запропонували – він погодився піти в команду Порошенка. А нашу роботу, перш за все, оцінювати громаді.

– З «Батьківщини» до БПП перейшла не одна людина. Той же Андрій Дериземля, наприклад. Страху, що команда «Батьківщини» потягне область вниз, якщо буде поступово переходити до вашої команди, немає?

– Андрій Дериземля був моїм конкурентом на виборах до ВР. Після того, як пройшли виборчий процес, потисли один одному руки. Команда «Батьківщини», як і будь-яка інша, складається з конкретних людей. Це можуть бути як нормальні фахівці, так і невдахи, до котрих є питання. Якщо для фахівців першочергове – не політичний прапор, а робота, я це вітаю, і ми рухаємося далі.

– Зараз активно призначають голів РДА. Голови райдержадміністрації в Ніжині немає. У той самий час ніжинця призначають керувати Куликівським районом. Чому все так складно?

– Голів РДА призначає Президент. За погодженням Прем’єр-міністра. Кандидатуру, яка влаштовувала б ту і ту сторону, важко знайти. Треба шукати компроміс. Думаю, протягом місяця знайдемо.

– Чи скоротять 50 відсотків працівників Чернігівської ОДА?

– Казати, буде це 30 чи 50 відсотків, зарано. Побачимо. Декілька тижнів тому на Кабміні голова Черкаської адміністрації сказав, що він вбачає потрібним скоротити штат адміністрації на 50 відсотків. Яценюк дав розпорядження скоротити, і доручення виглядало таким чином: переформатувати структури ОДА під структуру Кабміну (теж переформатовану). Буде це 30, 40 чи 50 відсотків, має напрацювати робоча група, створена при Кабміні. Треба порахувати під повноваження, під виконання. Адже від скорочення не повинні постраждати люди. Наприклад, є Департамент соціального захисту, йде нарахування субсидій. Сьогодні в області оформлено майже 103 тисячі субсидій. Усього буде оформлено їх близько 250 тисяч. Це чималий обсяг роботи, треба мати відповідну кількість людей, щоб її зробити.
 
ПРО ЗМІНИ В СТРУКТУРІ ОДА

– У нас був Департамент капітального будівництва та інвестицій. Інвестиційні відділи також були в Департаменті ЖКГ, агропромислового розвитку, економіки. Інвестиціями займався фактично кожен департамент. Усі ці інвестиційні функції з департаментів забрали і сконцентрували в Департаменті економіки.
Там, де була необхідність, провели скорочення. На сьогодні апарат ОДА скоротили на 15 відсотків.
Усі департаменти, які розташовувалися у найманих приміщеннях, перевели в приміщення, що належать обласній раді. Тепер не будемо витрачати кошти на винаймання приміщень. В опалювальний період доводилося платити від 60 до 70 тисяч гривень на місяць.
Департамент молоді і спорту перемістили в управління АПК, Департамент екології – у приміщення обласної ОДА. Намагаємося оптимізувати витрати.
 
Аліна СІРЕНКО, “Чернігівський вісник”

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини