Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:32:30

Чернігівщина – базовий регіон УКРОПу

22.09.2015   12:56Агенцiя

Чернігів має безпосереднє відношення до народження нової політичної сили «Українське об’єднання патріотів – «УКРОП», оскільки заснована вона саме тоді, коли в 205 виборчому окрузі проводилися довибори до Верховної Ради, у яких брав участь і голова політради УКРОПу Геннадій Корбан.

Імідж. За невеликий час свого існування про партію заговорила вся Україна, а провідні політологи пророкують їй потужне майбутнє. Молоді, енергійні люди об’єдналися навколо ідеї патріотизму, відповідальності та бажання врешті-решт змінити корумповану систему влади і створити державу, де з повагою ставляться до кожної людини.

Минулого тижня Геннадій Корбан учергове відвідав Чернігів. Увесь цей час він відчував ностальгію за нашим містом і дуже радий знову зустрітися з його жителями.

Корбан заклав Алею героїв – українських патріотів

У першу чергу Геннадій Корбан відвідав Мар’їн гай, який перетворився на місце відпочинку містян саме завдяки йому. Колись занедбану територію активісти УКРОПу очистили від сміття та бур’яну, встановили дитячий і спортивний майданчики, лавочки, зробили пішохідні доріжки, освітлення, відремонтували центральні сходи й заново зробили бокові. Усі роботи виконані за рахунок Геннадія Корбана. Він показав чиновникам, як треба піклуватися про людей — не балачками та багаторічними обіцянками, а конкретними справами. Відновлення зони відпочинку також унеможливило забудову гаю.

Чернігівські укропівці розповіли очільнику партії, що тричі на тиждень власними силами прибирають територію і стежать за порядком. Геннадій Корбан результатом задоволений. А керівник обласної організації розповів про плани щодо благоустрою зелених зон відпочинку в кожному мікрорайоні.
Відвідав очільник УКРОПу й галявину біля РАЦСу поблизу Стрижня, яку в народі вже називають Корбанівкою. Геннадій Олегович запропонував вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО і заснував нову Алею Героїв – українських патріотів. Разом із ветеранами, які воювали на Сході, однопартійцями та волонтерами, фахівцями «Зеленбуду»він висадив 10 туй.

«Це зроблено на честь загиблих людей, котрі захищають нас і свою державу. Традиція облаштовувати місця пам`яті є в багатьох країнах. Мають бути алеї, що нагадували б про такий період, як війна на Сході», – наголосив Корбан.

Чернігівська команда патріотів

Геннадій Корбан назвав Чернігівщину «базовим регіоном», вартим особливої уваги, і попросив підтримати місцеву команду партії.«УКРОП – єдина партія у країні, що виступає проти влади, котра нічого фактично не змінила в державі й успадкувала всі найбільш недобрі речі від влади узурпатора Януковича».
«Ми повинні втілити в життя ідеї справжнього місцевого самоврядування. УКРОП пропонує модель управління, у якій розпоряджатися всіма місцевими ресурсами буде сама громада», – наголосив політик.

Геннадій Корбан розповів про деякі проекти, ініційовані місцевими партійцями. Один із них називається «Комунальна освіта» і стосується надання юридичних і правових консультацій щодо створення ОСББ. Керувати цим напрямком буде голова обласної парторганізації, юрист і правозахисник Роман Семешко. «Робота в першу чергу буде спрямована на те, що люди зможуть зекономити кошти й не переплачувати за комунальний бандитизм», – констатував лідер УКРОПу.

На зустрічі з журналістами Геннадій Корбан презентував і керівників місцевої команди: голову обласної парторганізації Романа Семешка, керівника обласного виборчого штабу Сергія Журмана і керівника чернігівського міського осередку Оксану Рубан. А також запросив чернігівців приєднатися до лав українських патріотів.

«Ресурс» повертає до повноцінного життя

Над створенням Центру психолого-соціальної допомоги волонтери працювали майже рік. І нарешті 18 вересня його урочисто відкрили. Тут проходитимуть реабілітацію хлопці, які повернулися із зони АТО, їхні родини, а також родини загиблих воїнів. Це стало можливим завдяки благодійникам і меценатам, оскільки на створення центру держава не виділила жодної копійки.
Серед гостей свята був і засновник благодійного фонду «Оборони країни» Геннадій Корбан. На виділені ним 140 тисяч гривень закупили матеріали для ремонту, який власноруч робили демобілізовані бійці, придбали меблі та необхідне обладнання для реабілітації.

«Коли я вперше приїхав до Чернігова наприкінці травня, одразу ж зустрівся з волонтерами і познайомився зі Світланою Ющенко. Вона розповіла, наскільки необхідний Центр психолого-реабілітаційної роботи. Коли хлопці повертаються з фронту і потрапляють у мирне життя, часто не можуть себе віднайти, знайти роботу, а інколи й руйнуються родини», – говорив на відкритті Геннадій Корбан.

І коли його попросили про допомогу – навіть не вагався: «Наша дніпропетровська команда займається цим уже близько півтора року. Створені спеціальні фонди для підтримки таких проектів по всій країні. Реабілітація цих людей дуже важлива. І кожен з нас повинен зрозуміти, що ця проблема буде актуальною ще років 20 після того, як закінчиться увесь цей жах на Сході».

Керівник центру Світлана Ющенко розповіла, що діяльність закладу не обмежиться тільки Черніговом. Волонтери виїжджатимуть до міст і сіл області, де живуть бійці, і там проводитимуть реабілітацію. Уже побували в Ладинці, Мені, Куликівці.

Присутні на відкритті вшанували пам'ять загиблих героїв, запустили в небо жовто-блакитні кульки та символічних голубів миру, насолодилися виступами ансамблю «Талант-віва-студія» та інших виконавців, посмакували святковим короваєм.

Валентина Михайлова

Останні новини Чернігівщини

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини