Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:00:58

З сьогоднішнього дня змінився порядок тимчасового перебування іноземців в Україні

09.09.2015   18:50Агенцiя

У разі виявлення перевищення іноземцем дозволеного терміну перебування на території України посадова особа ДПСУ складає документи про притягнення до адміністративної відповідальності.

З 9 вересня 2015 набирає чинності наказ Міністерства внутрішніх справ України № 884 від 20 липня 2015 року, який зареєстрований в Міністерстві юстиції України 5 серпня цього року за № 944/27389, про порядок обчислення терміну тимчасового перебування в Україні іноземців, які є громадянами держав з безвізовим порядком в'їзду. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

"Тепер обчислення дозволеного терміну перебування іноземців на території України прикордонники здійснюють шляхом відрахування з дня фактичного в'їзду або виїзду 180 днів тому. Наприклад, якщо іноземець прибув в Україну 9 вересня цього року, то прикордонники будуть віднімати 180 днів і з'ясують, чи він не перевищив термін перебування за цей період - 90 діб, так само здійснюється обчислення з моменту виїзду", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, якщо при здійсненні прикордонного контролю прикордонники виявляють перевищення іноземцем дозволеного йому терміну перебування, приймається рішення про відмову у перетині державного кордону України на в'їзд в Україну.

Новини за темою: У харківському аеропорту СБУ розкрила схему вимагання грошей з громадян Близького Сходу за перетин кордону

Також у разі виявлення перевищення іноземцем дозволеного терміну перебування на території України при здійсненні прикордонного контролю на виїзд з України посадова особа Держприкордонслужби складає документи про притягнення громадянина іноземної держави до адміністративної відповідальності за вчинення правопорушення, передбаченого статтею 203 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Варто зазначити, що термін перебування в Україні залишається незмінним - громадяни держав з безвізовим порядком в'їзду можуть тимчасово перебувати на території України не більше 90 днів протягом 180 днів, якщо інший термін не визначено міжнародними договорами України.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини