Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 21:35:55

З 1 вересня частково знижується тиск на платників податків

01.09.2015   09:49Агенцiя

Зміни у Податковому кодексі України мають на меті зменьшити податковий тиск на платників податків.

Відсьогодні вступає в силу Закон № 655-VIII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків", який був зареєстрований від 17 липня 2015 року. Текст даного закону було опубліковано в офіційному виданні "Урядовий кур'єр" 26 серпня 2015 року.

Серед ключових новацій, які вводить Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо зменшення податкового тиску на платників податків" наступні:

по-перше, він надає право Міністерству фінансів України здійснювати узагальнення податкових консультацій, що сприятиме уникненню корупційних схем;

по-друге, забороняє контролюючим та іншим органам використовувати акт перевірки в якості підстави для висновків відносно взаємовідносин з його контрагентами, в тому числі опрацьовувати в інформаційних базах контролюючих органів, у разі якщо податкове повідомлення-рішення не прийнято за результатами складання акта перевірки.

Вказаним законом, зокрема, уточнено умови та порядок допуску посадових осіб контролюючих органів до проведення документальних виїзних та фактичних перевірок. Передбачено, що за наявності письмового звернення платника податків замість документальної невиїзної перевірки може проводитися документальна виїзна перевірка.

Окрім того, з 1 вересня податкові декларації поштою треба надсилати на адресу відповідного контролюючого органу не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного ПКУ - до цього часу декларації надсилались за 10 днів до закінчення граничного строку.

Також суттєвою є поправка в пункті 14.1 статті 14, підпункті 14.1.138, якою підвищено вартісну межу для основних засобів з 2500 до 6000 грн.

Таким чином, за словами ініціаторів закону: "Скасування заборони прийняття контролюючими органами податкового повідомлення-рішення у разі наявності кримінального провадження з урахуванням пункту 56.22 статті 56 Податкового кодексу України, призведе до можливості платника податків оскаржувати рішення контролюючого органу та надасть йому право негайного доступу до суду адміністративної юрисдикції. Також, зазначена норма не буде забороняти притягнення до кримінальної відповідальності осіб щодо ухилення від сплати податків, якщо повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального правопорушення буде базуватись на доказах, які ґрунтуються не тільки на підставі рішення контролюючого органу".

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини