Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:45:30

Підсумки моніторингу виборчої кампанії на 205 окрузі, Чернігів

24.07.2015   09:44

Експерти та юристи громадської організації Центр «Доброчин» підвели підсумки моніторингу виборчої кампанії на окрузі № 205, Чернігів, в дискусійному клубі «Експертна думка» 23 липня 2015 року.

Медіа експерт Ольга Рись розповіла про особливості та відмінності цієї виборчої кампанії від попередніх. Зокрема, вона наголосила, що місцеві друковані та Інтернет ЗМІ вийшли з честю з цього іспиту. Всі замовні матеріали були марковані відповідним чином і читач міг зрозуміти, що є замовним матеріалом, а що ні. І чого не скажеш про національні ЗМІ, які явно демонстрували підтримку одного чи іншого кандидата.

Адвокат Сергій Нестеренко та юрист Катерина Кулініч детально зупинились на діяльності правоохоронних органів, які активізувались лише протягом останнього тижня. До міськвідділу міліції надійшло 84 заяви та повідомлення щодо порушення виборчого процесу. Але, як зазначили юристи, ще невідомо чи будуть вони доведені до кінця і чи понесе хтось відповідальність за порушення виборчого процесу.

Керівник проекту Олександр Підгорний представив результати соціологічного опитування, яке проводилось з 21 по 22 липня 2015 року в м. Чернігів. Всього було опитано 650 респондентів. Політичні настрої громадян засвідчили, що знизився рівень тих осіб, які ще не визначились з кандидатом, та підвищився рівень громадян, які планують піти на вибори. Лідирують за результатами опитування Геннадій Корбан, Сергій Березенко та Андрійченко Ігор.

Аналітик Наталія Дрозд розповіла про загальні тенденції, які засвідчили, що де-юро у нас немає порушень під час виборчих перегонів, а де-факто є, особливо, якщо дивитись на це з етичної та моральної точки зору та духу закону. Мова навіть не йде про політичну культуру. Потенційні кандидати змагались не на якісному рівні, дискутуючи про свої програми чи бачення розвитку міста і країни, а лише на кількісному. Емоції, будь-який привід для піару – все йде в хід. Але і суспільство демонструє толерантність до таких виборчих перегонів.

На завершення учасники брифінгу закликали громадян прийти на вибори і зробити свідомий вибір.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.