Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 09:04:34

Саакашвілі: Люди в камуфляжі повинні негайно прибратися з вулиць Чернігова

20.07.2015   11:14Агенцiя

У Чернігові відбувся форум «Чернігівщина: інвестиції, розвиток, майбутнє».

На якому Михайло Саакашвілі, Сергій Березенко, Андрій Павелко, та Валерій Куліч разом з представниками громадськості обговорювали перспективи економічного розвитку регіону, необхідність залучення інвестицій, в тому числі й іноземних, необхідність збільшення потоку туристів у наш край, тощо. Форум відбувся за ініціативи Сергія Березенка.

Нагадаємо, що за минулий рік в область надійшло капітальних інвестицій на суму 2,6 млрд. гривень. Переважно це власні кошти підприємств та організацій, які працюють на Чернігівщині (78%). Держава про інвестувала всього 5% від загальної суми. Небагато в області й іноземних інвестицій – близько 104 млн. доларів США. Тому сьогодні особливо гостро стоїть питання залучення на Чернігівщину інвесторів, аби вони були зацікавлені вкладати кошти в регіон.

За словами учасників форуму Чернігівщина володіє неймовірним туристичним потенціалом, який потенційно може зацікавити інвестора. І якщо розрекламувати туристичну Чернігівщину, то знайдуться бажаючі інвестувати в розвиток транспортного сполучення, індустрію розваг, готельний бізнес, відновлення та реставрацію архітектурної спадщини області. Тоді сюди туристи будуть їздити тисячами, адже тут є на що подивитись. За таких умов інвестор, згодом, дуже швидко зможе повернути вкладені кошти.

За словами Сергія Березенка сьогодні без інвестицій не може бути розвитку, а без розвитку не буде майбутнього у жодного міста. На його думку, дуже важливо, що в Чернігові вдалося провести подібний форум, адже вдалося обмінятися досвідом, ідеями.

 – Я переконаний, що завдяки активній підтримці громадськості, бізнесу, ЗМІ нам вдасться залучити до Чернігова більше інвестицій, - наголосив Сергій Березенко.

Михайло Саакашвілі охоче поділився досвідом розвитку туризму в Грузії. За його словами, сьогодні ця галузь приносить його країні чималі кошти, як до місцевих, так і для державного бюджетів. Але головна проблема на сьогодні для України – це подолання корупції та створення прозорих, чесних правил гри. Тільки за таких умов сюди прийдуть великі гравці інвестиційного ринку.  

– Проблеми сьогодні в усіх регіонах України однакові, - висловив переконання губернатор Одещини. – Це корупція, кримінал, відповідальність місцевої влади, яка часто відсутня, бідність. Потрібно подолати корупцію, тоді ми будемо цікаві для інвесторів.

За словами Михайла Саакашвілі децентралізація дасть змогу активніше розвиватися регіонам, адже у них буде абсолютно інше фінансування.

– Але ці гроші не повинні розкрадатися, а мають використовуватися за призначенням, - пояснив екс-президент Грузії.

Він висловив переконання в тому, що Чернігівщина, як і Одещина володіють неймовірним туристичним потенціалом.

– Потрібно обмінюватись досвідом, возити людей та досягати успіхів, - пояснив він.

Попри конкретну та предметну дискусію Михайло Саакашвілі на зміг оминути увагою і наші «гарячі» вибори. За його словами він пробув у Чернігові не так багато часу, але йому цього вистачило для того, аби скласти чітке уявлення про те, що сьогодні відбувається в місті.

– Виборчий процес в України вже давно відбувається за накатаним сценарієм: підкуп виборця, мускулисті хлопці в камуфляжі, які лякають людей, членів комісій, брудна кампанія у ЗМІ. У результаті маємо не вибори, а «захоплення» мандату з метою грабувати країну в майбутньому, - пояснив Саакашвілі свою позицію.

На його переконання у Чернігові потрібно провести чесні та демократичні вибори:

– Для цього, усі люди в камуфляжі повинні негайно забратися з вулиць міста, тим більше усі вони «гастрольори», та дати чернігівцям спокійно проголосувати.

Сана Бойко

PR

 

Останні новини Чернігівщини

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини