Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 08:31:22

Проходить шоста хвиля мобілізації до Збройних Сил. ВІДЕО

18.07.2015   10:59Агенцiя

Близько тисячі шестисот чоловік в області – такий план шостої хвилі мобілізації до Збройних Сил. Це багато, якщо враховувати низьку щільність населення на Чернігівщині.

Причина такого високого плану в тому, що фактично мобілізовані в шостій хвилі мають замінити демобілізованих, яких забирали служити в третій хвилі, а це велика кількість людей, розповідає заступник обласного військового комісара Вадим Лільчицький. На сьогодні план виконаний приблизно на чверть.

Під час мобілізації призовників (молодого поповнення) і тих, хто вже служив, набирають приблизно порівну. При цьому військовослужбовців строкової служби до зони бойових дій не відправляють, нагадує представник військкомату.

У трьох районах області є по кілька випадків, коли сільські голови та керівники організацій не оповіщують громадян про мобілізаційні заходи, таким чином не виконуючи вимог закону. Інформацію щодо цього спрямовують до правоохоронних органів.

Найбільші групи громадян, які не підлягають мобілізації, – це заброньовані на своєму підприємстві працівники, батьки, які утримують трьох і більше неповнолітніх дітей, студенти й аспіранти денної форми навчання, ті, хто утримує дитину-інваліда, опікуни дітей-сиріт.

З початку збройного конфлікту на сході в області мобілізовано понад дев’ять тисяч чоловік.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.