Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:53:10

У Чернігові оголосили запуск програми-конролеру чесних виборів "Агент контролю"

18.07.2015   09:51Агенцiя

17 липня відбулася прес-конференція на актуальну для Чернігова тему - використання брудних технологій на довиборах по 205 округу і запуск телепрограми «Агент контролю».

Серед спікерів: Анна Коваленко, голова чернігівського АвтоМайдану Роман Омельченко, сотник Першої Сотні Самооборони Майдану Олександр Третьяков та Ігор Горбань, голова Всеукраїнського Громадського Об’єднання «Патріот».

В ході конференції були обговорені основні проблеми цих виборів: чорний піар, спекуляції на образі героя АТО, технології з використанням технічних кандидатів. Головним месседжем прес-конференції стала звістка про запуск програми-конролеру чесних виборів «Агент контролю», яку спільно буде робити ініціативна група.

Роман Омельченко, посилаючись на останні події в Чернігові, так охарактеризував загальну ситуацію: «Такого в Чернігові ще не було, рівень чорного піару з боку кандидатів просто зашкалює та доходить до абсурду.

Анна Коваленко в свою чергу заявила про початок програми «Агент Контролю». «Ми разом з командою та за підтримки чернігівських активістів запускаємо програму «Агент Контролю». З неділі і по день виборів на каналі «Дитинець» вийде цикл коротких передач, на меті яких відкрити виборцям реальну картину розстановки кандидатів на політичній арені передвиборчих перегонів.Я виступаю в якості журналіста, і автора проекту».

Сотник Першої сотні Майдану не зміг залишитися байдужим до питання спекуляції на образі героя АТО, нагальної проблеми, адже серед нових політиків все частіше з’являються люди, які будують свою політичну кар’єру прикриваючись темою воєнного героїзму: «Дуже неприємно зустрічати серед політиків людей, які відверто спекулюють своїм перебуванням в АТО. В той час, коли справжні бійці воюють, знаходяться люди, які після трьох днів перебування навіть не на передовій, з агітаційних листівок заявляють про своє геройство, лізучи у велику політику.

Тему маніпуляції на образі героїв, її впливу на державотворення та важливість у формуванні молодого покоління підтримав і Ігор Горбань, Голова Всеукраїнського громадського об’єднання «Патріот»: «Зараз Україна формує нових героїв, які в подальшому формуватимуть країну і маніпуляції та підміни понять у сфері суспільної думки несуть страшну шкоду нашій державі. Щоб сформувати нове покоління, вільне та патріотичне потрібно с усією серйозністю підійти до питання героїзму. Наша молодь зараз не мусить ставати свідками відвертої деморалізації та політичних спекуляцій, які фактично знецінюють образ героя».

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.