Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:56:03

Паломники з Чернігова, за підтримки Сергія Березенка, відвідали святині Західної України

15.07.2015   13:02Агенцiя

Цими вихідними група паломників з Чернігова у складі 50 осіб за підтримки Сергія Березенка та благословення владики Амвросія здійснила поїздку до Свято-Почаївської лаври. Дорогою до Почаєва прочани заїхали до села Онишківці, що на Рівненщині.

 Дорогою до Почаєва прочани заїхали до села Онишківці, що на Рівненщині. Там знаходиться джерело Святої Праведної Анни, вода якого, за переказами, має цілющі властивості, які відомі ще з 16 століття. Кажуть, що вода в джерелі бактерицидна, а тому згубна для вірусів, ефективна при ангіні, захворюваннях шлунку, виводить каміння та пісок з нирок. Словом чернігівці мали можливість не лише відвідати святиню, а й оздоровитися. 

Сам Почаїв надзвичайно вразив чернігівців, багато з яких тут були вперше, адже тамтешня Лавра одна з найвизначніших святинь православного світу. Приїхати сюди хоча б раз в житті, помолитися, віднайти душевний спокій та рівновагу, отримати благословення прагне кожна віруюча людина. Паломники з Чернігова на власні очі побачили та помолилися біля святинь  Почаївського монастиря: чудотворної Почаївської ікони Богородиці та сліду стопи Пресвятої Богородиці.

-    Мені дуже сподобалась поїздка, - розповіла нам Віра. – Я багато разів їздила до Почаєва, але такої поїздки в мене ще не було – вона унікальна. Велике спасибі за це, - захоплено розповіла жінка. 

Однак на відвідинах Свято-Почаївської лаври пригоди чернігівців не завершилися. Дорогою додому паломники відвідали Свято-Покровський Гощанський жіночий монастир та Корецький Свято-Троїцький жіночий монастир, які знаходяться у Рівненській області. Тож за сприяння Сергія Березенка, за кілька днів півсотні чернігівців змогли відвідати найвизначніші святині Західної України. І за таку можливість паломники не скупилися на слова вдячності:

-    Дякую за цю унікальну поїдку організаторам, вона нам дуже сподобалась. Найбільше вразило те, що на божественній літургій нас помазував Почаївський Владика – таке буває дуже рідко і ми раді, що нам пощастило, - розповіла Олена.

-    Такі поїздки – це справжнє духовне свято для кожного християнина. Ми дуже багато молились і це важливо, - розповіла нам Людмила, щойно повернувшись до Чернігова. – Після поїздки ти розумієш всю суєту нашого життя, яка є далеко не головним. Найважливіше – це наша духовність. Ця поїдка була унікальною, бо крім Почаївської лаври ми відвідали багато інших святинь. Дякую Сергію Березенку за неї.

Сана Бойко
PR
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини