Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 23:43:28

Владислав Атрошенко: "Міська влада iгнорує потреби людей"

06.07.2015   07:20Агенцiя

Роками в Чернігові тарифи на комунальні послуги зростали, а їх якість практично не змінювалася.

Роботу комунальних підприємств з обслуговування багатоквартирних будинків, згідно з соціологією, чернігівці оцінюють на слебеньку трієчку. Не маючи часу і можливостей для створення ОСББ (варто зазначити, що міська влада ніколи не стимулювала розвиток приватного господарювання в сфері ЖКГ), мешканці міста мають користуватися послугами цих пережитків радянського минулого.

Що має зробити наступнаміська влада (переконаний, що ця команда вже неспроможна на будь¬які зміни в місті)? Стимулювати громадян брати на себе відповідальність. Не ЖЕКи мають обслуговувати будинки та двори черінгівців, а об’єднання співласників, які створять та контролюватимуть самі мешканці будинків. Більше того, влада має допустити на ринок ЖКГ приватні компанії, які за менші кошти забезпечать більш якісні послуги. Конкуренція - рушійна сила прогресу.

Головне при цьому — контроль. Адже корупція — головна перешкода на цьому шляху. Ні для кого не секрет, що багато чиновників від ЖКГ не нехтують замовити послуги у близьких до себе «фірмах¬прокладках». Як результат - фіктивні послуги, завищені ціни тощо. Це і є головна причина неякісних послуг за завищеною вартістю.

Чернігівці активно вказують на те, що потрібно зробити у міському господарстві, їм не байдуже своє місто. І в цьому я бачу позитив і надію.

Наступним кроком активних містян повинна стати звичка контролювати міських чиновників: писати інформаційні запити, отримувати відповіді та звіти про фінансово¬-господарську діяльність, за потреби — судитися за свої права. Тоді, впевнений, справи підуть на краще, і «комунальні дірки» почнуть лататися.

Ні згори, ні збоку ніхто не бачить наших негараздів краще за нас самих — сподіваюся, це вже очевидно для всіх. Тому зрозумілий і шлях, яким ми повинні рухатися: тільки спільними зусиллями, тільки активними діями, тільки боротьбою за свої права і ресурси ми зрушимо з місця цей заржавілий механізм ЖКГ і змусимо його працювати в інтересах громади, кожної людини.


Владислав Атрошенко, народний депутат України


PR

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.