Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:14:45

Округ 205. Самовисуванці з партквитком

30.06.2015   07:55

Серед 90 кандидатів зареєстрованих на виборах у 205-му виборчому окрузі є кандидти, що належать до політичної сили, але йдуть самовисуванцями. Владометр дослідив їх програми.

Члени семи партій вирішили вступити в передвиборну гонку як самовисуванці. Це представники ВО Самопоміч, КПУ, Собору, України Майбутнього, Громадянської платформи та УДАРу та Блоку Петра Порошенка. Останній представлений аж трьома кандидатами-самовисуванцями.


Роман Давлеткужин, Комуністична Партія України

Роман Давлеткужин подав до ЦВК редаговану версію передвиборної програми КПУ на виборах 2007, 2012 та 2014 років. Пан Далеткужин виконав домашнє завдання і переписав фрагменти партійного кредо своїми словами. В програмі є націоналізація природних ресурсів, державна монополія на виробництво цигарок та алкоголю, податок на розкіш. Немає улюбленої представниками КПУ заборони офшорів, підтримки традиційних конфесій, православної церкви та скасування пенсійної реформи. В разі обрання, пан Давлеткужин буде єдиним представником КПУ у Верховні Раді, то ж невідомо, як він збирається виконувати програму, яка передбачає підтримку великої кількості депутатів.


Микола Звєрєв, Громадянська платформа

Передвиборна програма Миколи Звєрєва, чиного голови Чернігівської обласної ради складається з пяти частин. У вступі, натикаємось на популярний серед народних обранців уривок: “Інтеграція України до європейського цивілізаційного простору є безальтернативною стратегією нашого позиціонування на міжнародній арені, яка знаходить широку підтримку більшості громадян”. Цей фрагмент, слово в слово, використали нардепи Олексій Порошенко та Катерина Коваль у своїх передвиборних документах у 2014. Крім євроінтеграції пан Звєрєв виступає за реформу місцевого самоврядування, за територіальну цілісність країни, розвиток агропромислового комплексу та за програму підвищення конкурентноспроможності області. Які конкретні справи збирається зробити у Верховній раді пан Звєрєв в програмі не повідомляє.


Володимир Зуб, ВО Самопоміч

Володимир Зуб - працює у Львівській міській раді, де обіймає посаду начальника управління охорони здоров'я. Пан Зуб обіцяє конкретних речей, але обіцяє підтримувати і впроваджувати закони, які відповідають пунктам його передвиборної програми. З 9 пунктів програми - 2 пов'язані з охороною здоров'я. Пан Зуб обіцяє голосувати за закони, що забезпечать доступність закладів охорони здоров'я та реформу медичної галузі країни. Крім того, пан Зуб виступає за децентралізацію, розвиток освіт та науки, впровадження програм соціального житла, підтримку малого і середнього бізнесу, підзвітність влади та відстоювання інтересів міста Чернігів на центральному рівні. Можна очікувати, що пан Зуб стане голосувати за всівідповідні закони пан Зуб стане голосувати - ну а хто б не став?


Іван Міненок, Блок Петра Порошенка

Іван Міненок скопіював передвиборну програму народного депутата Олександра Домбровського, з якою той пішов на вибори 2014 року. Йдеться не про творче осмислення, а про “копіювати-вставити”. Єдина відмінність програми пана Міненка від програми пана Домбровського - це номер округу та прізвище кандидата.
Скопійована програма зручна не тільки для політиків, але й для виборців. Можна законодавчо в$становити стандартні двадцять-двадцять пять передвиборних програм, які кандидати будуть обирати перед виборами. Виборці, будуть знати, що обіцяє кандидат, прочитавши лише назву програми.
Так, кандидат, який обере програму Міненока/Домбровського обіцяє в окрузі забезпечити постійну взаємодію з виборцями, спільну роботу з міськардою, та підтримку (на державному рівні) важливих проекти. Цей кандидат буде боротись за зміцнення обороноздатності та конкурентно спроможності та добиватись зміцнення засад Незалежності та відродження українського села.


Юрій Тарасовець, УДАР

Програма Юрія Тарасовця складається з пяти розділів. В них пан Тарасовець розповідає, як збирається зламати корупційну систему, встановити контроль громадян над державою, побудувати країну рівних можливостей, досягнути європейських стандартів життя і, нарешті, наблизити європейське майбутнє. Все це - назви розділів, які вони перекочували в програму пана Тарасовця з старих версій програм для кандидатів УДАРу. Втім, на відміну від однотипних програм старших колег по партії, програмі пана Тарасовця бракує точних цифр та дат. Пан Тарасовець обіцяє встановити громадський контроль усіх гілок влади, звернути увагу на розвиток туристичного потенціалу міста, запровадити децентралізацію влади.


Олег Троян, Блок Петра Порошенка.

Олег Троян подав до ЦВК програму, в якій йдеться про Київ, а не про Чернігів. Це стає очевидно з назви останнього розділу - “Європейська столиця”. Пан Троян обіцяє “Створення законодавчих умов для проведення реформування в Києві - від системи управління містом, до комунального господарства”. Можливо, політтехнологи не пояснили кандидату, де відбуватимуться вибори. Можливо, грандіозна друкарська помилка. Як би там не було, до програми, яку кандидат забув перевірити важко ставитись серйозно.


Наталія Чігіна, Громадська організація Собор

Наталія Чігіна у своїй програмі розповіла про сімнадцять цілей, які поставила собою. Серед іншого це побудова сучасної європейської держави, скасування депутатської недоторканості, раціональне використання природних ресурсів та забезпечення достойною зарплатою і пенсією працюючих та пенсіонерів відповідно. Пані Чігіна виходить за межі звичайного репертуару кандидатів. Вона згадала про постачання води, газу та електрики до населених пунктів, про виплати дотацій здавачам сільгосппродукції. Втім, пані Чігіна забула повідомити виборцям, що саме вона збирається зробити у Верховній Раді, аби досягти намічених цілей.


Павло Шамрай, Блок Петра Порошенка

Програма Павла Шамрая дуже подібна до програми Юрія Тарасовця та інших членів УДАРу. Назви розділів - співпадають слово в слово, так само як і частини, в яких йдется про знищення корупції. Порівняно з паном Тарасовцем, пан Шамрай позичив з УДАРівських програм 2012 трохи більше. Наприклад, ідею народного вотуму недовіри, чи внесення таких змін до законів, щоб закон, який підтримало 150 000 людей, розглядався парламентом негайно. Але у пана Шамрая є й власні, оригінальні пропозиції. Серед іншого - надати безкоштовний газ, воду та електроенергію жителям населених пунктів, поблизу яких ведуться газорозробки. Інша ідея - зобовязати газодобувні підприємства виділяти кошти на оздоровлення та медичне забезпечення населення.


Олег Шевцов, Україна Майбутнього

На початку передвиборної програми Олег Шевцов запевняє виборців, що основні чинники його діяльності повністю збігаються з загальнолюдськими цінностями. Заспокоївши таким чином виборців, які з підозрою ставляться до моральних якостей кандидата, пан Шевцов переходить до обіцянок. До джентльменського набору входять - боротьба з корупцією, забезпечення молодих сімей житлом, зменшення тиску на малий і середній бізнес, фінансування науки і освіти, культури і спорту, а також медицини. З програми випливає, що пан Шевцов є поборником електронного документообігу та проведення місцевих референдумів. В Чернігові та окрузі обіцяє створити безкоштовні спортивні секції та кружки дитячої творчості. Коштом місцевих бюджетів. Також пан Шевцов обіцяє намагатись розвивати інфраструктуру Чернігівщини та забезпечити своєчасний ремонт та будівництво доріг. Навіть якщо нічого не вийде, можна буде сказати “Я намагався”.


http://vladometr.org/post/111/

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини