Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:14:23

Геннадій Корбан: "Ми будемо протидіяти адмінресурсу"

26.06.2015   09:00Агенцiя

Відомий благодійник, політик та підприємець Геннадій Корбан поспілкувався з чернігівськими журналістами у прес-клубі «Експертна Думка». Що цікаво – зустріч проходила у нестандартному форматі – відкритий діалог: питання ставили не лише гостю, а й представникам ЗМІ.

Зокрема, Геннадій Корбан повідомив, що питання з логотипом «Укроп» вже залагоджене. І з цього приводу в інформагенції «Уніан» відбулася прес-конференція з представниками Українського об‘єднання патріотів та самим автором логотипа художником Андрієм Єрмоленком.
 
- Ми вирішили усі питання по цій темі. І тому, сподіваюся, спекулювань вже не буде. Зазначу: з художником ми зв‘язалися у той самий день, коли виник конфлікт. Ми взяли авторські права у використання протягом 20 років. Ми домовилися, що символ «Укроп» стане ще більш відкритим, вільним, ми не висуватимемо жодних умов чи вимог щодо прав з його використання іншими. 

Крім того, сторони домовилися про те, що вигляд логотипа буде дещо змінений.

Сам Геннадій Корбан говорить – наше місто йому подобається – зелене, чисте, свіже, а от місцева влада – ні.

- Занедбала вона Чернігів, якщо говорити чесно. А місто заслуговує на повагу та турботу. Загалом, я мрію, коли-небудь, коли вся ця ситуація з політикою закінчиться, мабуть, років через 10, я буду сидіти десь біля моря і писати про Чернігів.

Питали журналісти політика і про загадкову вуличну рекламу, схожу на соціальну, але з натяком на «Укроп».

- Я не зовсім розумію, що це за реклама така. Знаю, що це – справа рук якоїсь громадської організації, однак точно не знаю, хто це робить, але можу припустити навіщо – використати проти мене.

Торкнулися в розмові і теми прозорого Штабу – громадської приймальні народного депутата Андрія Денисенка. Будівля полегшеної конструкції розташована поруч зі Стрижнем поблизу міського Палацу урочистих подій. Геннадій Корбан повідомив, що за кілька місяців Штаб з того місця приберуть. А точніше – 10 серпня. Загалом, уточнив Геннадій Корбан, у Чернігові склалася незрозуміла ситуація щодо ставлення до Штабу.

- Весь час йдуть провокації щодо приймальні. То нардеп Анна Романова запит надішле (я готую на нього відповідь), то ще хтось. Мені не дають спілкуватися з людьми, не пускають ані в медичні установи, ані на підприємства, ані в школи. Звісно, прямо ніхто цього не каже, все завуальовано – відмови йдуть за відмовами. Ми, як відомі волонтери, не можемо зустрітися з військовими. Інший момент – я хотів орендувати Красну площу для того, щоб влаштувати для чернігівців концерт. Але мені у мерії кажуть: площа вже зайнята на два місяці вперед. Те саме і зі стадіоном ім.. Гагаріна. Та що стадіон, мені зняти офіс в центрі міста – теж проблема.

Однак з таким станом справ Геннадій Корбан та його однодумці миритися не будуть і обіцяють – чернігівському адмінресурсу вони будуть протидіяти. Ще один випадок – у соцмережах на фото розгледіли в одного з хлопців біля Штабу у руках гумовий кийок. «Але спецзасоби можна використовувати лише правоохоронцям або працівникам охоронних фірм», запитують журналісти. Геннадій Корбан відповідає:

- Зазначу: ми уклали контракт з приватною охоронною фірмою. Звісно, я всіх охоронців в обличчя знати не можу, але щодо цього хлопця я з‘ясую що і як.
 
А під кінець зустрічі Геннадій Корбан подякував чернігівцям за розмову. І закликав до відкритого діалогу, бо лише так можливо вберегти країну від лиха, а Чернігову забезпечити добробут.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини