Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:41:22

Стартував проект з моніторингу використання адмінресурсу та нечесного ведення виборчої кампанії

25.06.2015   12:37Агенцiя

«Адміністративний ресурс на виборах: знайти і знешкодити!» - під таким гаслом буде реалізовуватись ініціатива Центру «Доброчин» та спілки громадських організацій «Народна Рада Чернігівщини». Діяльність сприятиме проведенню вільних і чесних проміжних виборів народного депутата України в 205-му окрузі в м. Чернігів.

Суть використання адміністративного ресурсу - у втручанні органів влади у виборчий процес на боці окремих кандидатів та політичних партій. Таке втручання формально заборонено законодавством та міжнародними виборчими стандартами, проте воно процвітає на українських виборах всіх рівнів.

Протидіяти адміністративному тиску можливо через цивільний вплив на законодавство; моніторинг виборчого процесу, збирання та оприлюднення інформації про порушення; громадське спостереження в день виборів; тощо.

Діяльність буде здійснюватись по наступним напрямкам:
1) Правовий Центр (юридичні консультації, захист в судах, мобільна група швидкого реагування, група моніторингу).
2) Суспільний Діалог (соціальні мережі – алгоритм дій, щотижневі брифінги).
3) Просвітницька діяльність для формування громадської думки щодо необхідності протидії використанню адміністративного ресурсу на виборах.

Правовий Центр буде документувати випадки використання адміністративного ресурсу та оприлюднювати їх на щотижневих брифінгах.

Звернутись за допомогою або повідомити факти порушення можна по наступним каналам:
• "гаряча лінія" – тел. 67-71- 81; 67-75-75;  моб.: (093)790-87-23, (050) 330-14-06 (з 10.00 – 18.00);
• електронна пошта dobrochyn@cn.relc.com та pravo@cn.relc.com;
• сторінки організацій партнерів www.narodcn.in.ua та www.dobrochyn.org.ua, а також в соціальній мережі Facebook http://on.fb.me/1J2uSpt;
• принести матеріали, що підтверджують факт порушення  - офіс у Чернігові, вул. Жабинського 13/42 (Пн. – Пт. - 09.00 - 18.00).

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини