Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 15:29:44

Не допустити повторних спалахів африканської чуми свиней в області

24.06.2015   15:26Агенцiя

23 червня в приміщенні Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області відбулось засідання за «круглим столом» на тему: «Обговорення заходів забезпечення стратегії біологічної безпеки в Чернігівській області на 2015-2020 роки».

У заході взяли участь представники Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації, депутати обласної ради, представники Держсанепідслужби та Держекоінспекції в Чернігівській області, Державної установи «Інститут медицини праці Національної академії медичних наук України».

Під час засідання були обговорені питання виникнення африканської чуми свиней (АЧС), шляхи інфікування та причини розповсюдження АЧС.

Присутні заслухали доповідь про моніторинг роботи пунктів пропуску на прикордонних територіях та проведення на них дезінфекції транспортних засобів.

Начальник головного управління ветеринарної медицини області Віктор Кульбако зазначив, що зараз область безпечна щодо інфекційних захворювань. Але біологічні загрози існують в усьому світі. Робиться усе, щоб не допустити занесення інфекційних захворювань на територію країни. Планується розробка спеціального плану, який затвердять на засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії. Він буде обов’язковим для виконання усіма службами.

На завершення, учасники засідання домовились долучати не тільки профільні управління, які відповідають за епізоотичний стан, а й керівників області та депутатський корпус до захисту Чернігівської області від АЧС. Запропоновано внести в щорічну «Програму економічного розвитку області» пункт, який стосується дотримання належного епізоотичного стану Чернігівщини.

Довідково: Вперше африканська чума свиней виявлена в Кенії понад 100 років тому. Ця хвороба почала швидко поширюватися по всьому світу – через домашніх і диких тварин, птиць, гризунів, надшкірних паразитів. Вилікувати її неможливо і хворих свиней спалюють. В Україну вірус потрапив у 1970 році через завезене м’ясо. У 2012-му році хвороба в Україні нагадала про себе, у 2014-му році на Чернігівщині зафіксовано 10 спалахів, а вже у 2015-му виявлені випадки хвороби на Київщині. Ветеринарні медики залишають під жорстким контролем прикордонні пункти пропуску нашої країни.

Останні новини Чернігівщини

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.