Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 07:03:41

Чернігівських мам-героїнь привітали із Днем Матері. ФОТО

11.05.2015   12:48

Це - традиційне, але особливе свято, бо Чернігівське обласне об’єднання, очолюване Артуром Зінов’євим, вшановує багатодітних матусь, жінок, котрі виховують діток із обмеженими фізичними можливостями, матерів, які народили й виховали синів і доньок всупереч медичним діагнозам та нелегким житейським обставинам.

А ще – бабусь, які стали мамами своїм онукам – сиротам, зігрівши їх теплом щедрих душ.

Кожна третя гостя на урочистостях удостоєна почесного звання «Мати – героїня».

Чернігівку Ірину Постол вдома чекатимуть аж десятеро діток – шість донечок і чотири синочки. Старші  Юлія та Андрій наглянуть за меншими – школяриками Павлом, Тетяною, двійнятами Тимофієм та Лілією, Яною, дошкільнятами – Надійкою і Анною. Ненька рідко надовго полишає своє галасливе сімейство, хоча для тривоги  і причин немає.

- Спокійніше, коли всі дітки – перед очима, - запевняє Ірина.

Медсестра за фахом, вона лишень кілька років пропрацювала в обласній дитячій лікарні. Тепер її трудова місія – виховання синів і дочок.

Забувши на мить- другу про буденні клопоти, прийшла ненадовго і Світлана Ісєєва, якій, як каже мати – героїня, Богом судилося бути ненькою дев’ятьох синів і дочок.

Валентина Приступа виховала семеро діток, Ольга Терещенко, Любов Савченко, Ніна Голубєва, Наталія Митрофанова, Тетяна Кологойда вивели в люди  - по п’ятеро.  Двом останнім було ой як непереливки, коли залишилися вдовами опісля раптової смерті чоловіків. Без перебільшення, то материнство із присмаком сльози. Та саме діти були для обох і підтримкою, і розрадою, і опорою. У Тетяни Кологойди, до  слова, вже підростає семеро онуків.

Тридцять матерів – тридцять непростих доль, достойних окремої книги – розповіді, бо імені святішого немає, аніж «мати».  Книги ще не написані, отож була нагода поділитися радістю, розказати про успіхи й досягнення дітей та онуків, показати нові знімки…

Голова міської громадської організації «Милосердя і доброта», що входить до складу обласного об’єднання, Парасковія Сидоренко кожну гостю зігріла теплим словом – увагою.

Артур Зінов’єв подбав, щоб на святковому столі було все необхідне.

Матусі, бабусі, прабабусі – усіх їх ріднять і роки спілкування, і щастя материнства і проблеми, які нерідко допомагає їм розв’язувати  ЧОО «Милосердя і доброта».

Кавалер ордена княгині Ольги Парасковія Сидоренко і Артур Зінов"єв
 
Мати - героїня Валентина Приступа
 
Матері-героїні Ольга Терещенко і Наталія Митрофанова (справа)

Ольга Чернякова
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері охорони і збереження територій та об’єктів природно-заповідного фонду в умовах воєнного стану 17:11

Козелецькою окружною прокуратурою встановлено порушення інтересів держави під час використання земель природно-заповідного та лісового фондів, а саме земель регіонального ландшафтного парку «Міжрічинський», який є одним із найбільших природних парків України за площею – майже 79 тис. га та розташований на півночі країни між річками Дніпром та Десною на території Чернігівської області.

Ритм сучасності — проєкт “Jazz-Куліса” 17:07

13 квітня 2024 року бенд “BissQuit” знову зустрівся з шанувальниками джазу в межах проєкту “Jazz-Куліса”. В єдиному творчому просторі — на сцені Чернігівського обласного філармонійного центру — музиканти і глядачі разом поринули в атмосферу музики, що вивільняє зазвичай втаємничені емоції в кожного причетного до неї.

Презентація монографій, присвячених історії Батурина і Глухова 16:47

11 квітня у читальному залі Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових у межах чергового засідання клубу «Краєзнавець» відбулася презентація монографій, присвячених історії двох столиць часів Гетьманщини – Батурина і Глухова.

 Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району

Поліція розслідує обставини підриву автомобіля у прикордонній громаді Чернігівського району 16:39

Сьогодні близько 6:40 ранку до поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок вибуху двоє чоловіків зазнали поранень і були госпіталізовані.

На Чернігівщині поліцейські викрили учасника схеми, який за хабарі сприяв у визнанні ухилянтів непридатними до військової служби 16:37

Слідчі Головного управління Нацполіції в Чернігівській області повідомили фігуранту про підозру, а суд взяв його під варту.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини