Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:35:04

Оздоровленню дітей, батьки яких загинули в АТО, і дітей-переселенців – особливу увагу

22.04.2015   11:16

Оздоровлення дітей, батьки яких загинули під час виконання військового обов’язку в зоні АТО, а також дітей із родин переселенців зі сходу країни має бути взяте на особливий контроль. Таку вимогу поставив міський голова Олександр Соколов на засіданні виконавчого комітету 21 квітня.

Основним питанням, що розглядалося на виконкомі, є реалізація державної політики з питань дітей та молоді в місті Чернігові. З доповіддю про роботу в цьому напрямку виступив начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради Валерій Семенець.

За його словами, основою реалізації державної молодіжної політики в місті є забезпечення тісної співпраці відділу у справах сім’ї та молоді міськради з громадськими організаціями, що передбачає діяльність за двома напрямами: здійснення спільних заходів та розвиток недержавного молодіжного сектору.

Ключовими аспектами співробітництва з громадськими організаціями є патріотичне виховання молоді, профілактика негативних явищ, гендерні питання, сприяння розвитку творчої молоді, утвердження здорового способу життя, підтримка різних категорій сімей, попередження насильства в сім'ї тощо.

Найпомітнішою протягом останніх років В. Семенець назвав співпрацю з молодіжними громадськими організаціями: «Семаргл», «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень», «Клуб інтелектуальної молоді («КІМ»), «МоЦАРТ», «Місто» (МІ-100), міською дитячою організацією Асоціації гайдів України «Полісяночка», місцевим відділенням всеукраїнської мережі ЛЖВ, Чернігівською лігою КВН, Єдиним Волонтерським Центром тощо.

Керуючись світовими стандартами співпраці державних органів із недержавним сектором, відділ у справах сім'ї та молоді міськради проводить конкурс проектів програм, розроблених громадськими організаціями стосовно дітей та молоді міста. За одинадцять років (починаючи з 2003 року) проведено 11 етапів конкурсу, на який було подано загалом 151 проект від 54 громадських організацій. Із них 96 проектів профінансовані повністю та 23 отримали часткове фінансування на загальну суму понад 240 тисяч гривень.

В. Семенець поінформував, що цього року проводитиметься ювілейний 10-й міжнародний табір молодіжного активу «Ювілей на перехресті», куди збираються лідери й активісти громадських організацій міста, які постійно діють у напрямку реалізації молодіжної політики (понад 20 організацій).

Окрему увагу керівник приділив діяльності комунального закладу «Позашкільний навчальний заклад «Центр роботи з дітьми та молоддю за місцем проживання» щодо забезпечення змістовного дозвілля дітей та молоді.

Рішенням виконавчого комітету відділу у справах сімї та молоді міської ради доручено в поточному році провести конкурси проектів програм, розроблених громадськими організаціями, а також продовжувати роботу з реалізації державної політики з питань дітей та молоді в місті Чернігові.

У найближчій перспективі – проведення літньої оздоровчої кампанії, якою має бути охоплено не менше половини дітей шкільного віку.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини