Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 13:58:43

Державний науково-випробувальний центр Збройних Сил України повинен залишатися у Чернігові

27.03.2015   08:34Агенцiя

З нагоди річниці вимушеної передислокації із тимчасово окупованого міста Феодосія Автономної Республіки Крим до Чернігова, 26 березня відбулося шикування особового складу Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України.

На зустріч з військовими прибув голова обласної ради Микола Звєрєв, який протягом усього року особисто опікувався вирішенням багатьох організаційних і побутових проблем, що виникали у Центра в процесі свого облаштування у Чернігові.

Про нинішню ситуацію у військовій частині керівнику області доповів виконуючий обов'язки начальника Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України підполковник Сергій Устінов. Він, зокрема, узагальнив коло питань, які наразі найбільше хвилюють військовослужбовців. Серед названих проблем – це покращення житлових умов працівників ДНВЦ, що прибули з Криму, виділення у Чернігівській області земельних ділянок під власне господарство для військовослужбовців, додаткове залучення адресної спонсорської допомоги від підприємств, бізнесменів для потреб Центру тощо.

Очільник обласної представницької влади Микола Звєрєв детально поінформував працівників ДНВЦ про заходи, до яких вдається влада щодо покращення умов їх перебування у Чернігові. Він зазначив, що не зважаючи на масштаби проведеної роботу по забезпеченню нормального функціонування Центру, належить зробити ще не менше. «Найскладніший же період для вашої частини вже позаду. Я переконаний, що спільними зусиллями Міністерства оборони України та обласної представницької і виконавчої гілок влади ми зможемо не лише відновити потужності Центру, але й значно їх поліпшити», – запевнив військовослужбовців керівник.

Голова обласної ради також прокоментував чутки про можливу чергову передислокацію ДНВЦ до Вінниці чи у Житомир. Як відомо, більшість працівників Центру не бажає залишати Чернігів, який за рік, що минув, вони встигли полюбити.

Микола Звєрєв підтвердив, що у міністерських коридорах і справді такі ідеї поширюються. Проте, ні чернігівська громада, ні область в цілому не бажають розставатися з Центром. «Я особисто зроблю все залежне аби ви і надалі залишалися на Чернігівщині. Адже за рік, що минає після переведення Центру на Чернігово-Сіверську землю, ви вже стали для нас рідними, ви – частина нашої історії», – наголосив голова обласної ради.

На завершення шикування, Микола Звєрєв оглянув приміщення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України та ознайомився з умовами праці його співробітників.


Довідково
Головне завдання науково-випробувального центру полягає у науковому супроводі розробок, проведенні випробувань зразків авіаційної техніки та озброєння і надання рекомендацій Збройним Силам України щодо прийому зброї.
Понад 70 відсотків особового складу Центру під час російської окупації півострова Крим не зрадили Батьківщину. Вони залишилися вірними народу України, зуміли зберегти майже всю рухому матеріально-технічну базу і перевезти її на материкову частину України, до Чернігова.

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини