Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:52:29

Фонд забезпечує реалізацію прав переселенців на отримання гарантованого державою матеріального забезпечення

26.03.2015   08:48Агенцiя

Громадяни України, які переселилися з тимчасово окупованої території, мають право на отримання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за фактичним місцем перебування.

Дане питання регулюється Порядком надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, затвердженого постановою правління Фонду від 26.12.2014 № 37.

Переселеним особам, які перебували (перебувають) у трудових відносинах з підприємствами, організаціями, установами чи фізичними особами або були добровільно застраховані надаються такі види допомог:
1) по тимчасовій непрацездатності в разі настання страхового випадку до моменту переміщення;
2) по вагітності та пологах в разі настання страхового випадку до моменту переміщення, а також протягом 30 тижнів з дати переміщення;
3) допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві) в разі настання страхового випадку до моменту переміщення отримувача допомоги.

Слід зазначити, що датою переміщення вважається дата, зазначена у довідці про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, виданій в порядку, передбаченому постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014  №509 "Про облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції" та Закону України "Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб".
Для отримання допомоги слід звернутися до робочих органів Фонду особисто або через законного представника із заявою, яка повинна містити реквізити банківської установи та номер поточного рахунку для  зарахування матеріального забезпечення, з  наступними документами:
- паспорт громадянина України або іншого документа, який посвідчує особу;
- реєстраційний номер облікової картки платника податків (довідка про присвоєння ідентифікаційного номера);
- довідка про взяття на облік;
- договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування та наявну інформацію про сплачені суми єдиного внеску, зокрема копії квитанцій про сплату єдиного внеску (для добровільно застрахованих осіб).

Для отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності, вагітності та пологах, крім зазначених документів, необхідно надати:
-   листок непрацездатності;
-  трудову книжку (за наявності);
-  довідку про нараховану заробітну плату за відповідний розрахунковий період (помісячно) із зазначенням видів виплат та кількості відпрацьованих днів (годин) (за наявності);
- відповідне посвідчення або інші документи, які підтверджують право на пільгу (для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності у розмірі 100% середньої заробітної плати);
- свідоцтво про народження дитини (при оплаті листка непрацездатності по догляду за хворою дитиною).
Допомога на поховання надається на підставі свідоцтва про смерть та витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть.

Особам, які переїхали для тимчасового перебування до м. Чернігів необхідно звернутися за адресою: м. Чернігів, вул. Музикальна, 1-А або за телефонами:  678-236,  662-040.
Чернігівська міська виконавча дирекція Фонду надасть всебічну підтримку та допомогу вимушеним переселенцям зібрати необхідну інформацію та документи для подальшого отримання матеріального забезпечення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини