Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:47:11

Провести посівну кампанію вчасно і злагоджено

23.03.2015   14:59Агенцiя

Погодні умови, зовнішні та внутрішні виклики ніяким чином не повинні завадити аграріям області вчасно і якісно провести цьогорічну посівну кампанію.

На цьому наголосив виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман в ході оперативної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації.

Він підкреслив: особливу увагу необхідно приділити забезпеченню господарств технікою, пально-мастильними матеріалами, мінеральними добривами, засобами захисту рослин та насінням.

Першими розпочали посів ярих культур наприкінці минулого тижня сільгосппідприємства Ніжинського району. На сьогодні до них вже приєдналися більшість районів області.

Забезпеченість дизельним пальним та бензином складає відповідно 72 та 90% від потреби на березень-травень. На ринку області нафтопродукти є у достатній кількості і господарства купують їх по мірі надходження обігових коштів.

Готовність сільськогосподарської техніки – тракторів, сівалок та культиваторів – складає 99,2%.

— Результат цьогорічної посівної кампанії цілком залежатиме від чіткої організаційної роботи органів влади та аграріїв. Також сподіваємося на сприятливі погодні умови, які дадуть нам виконати заплановані показники. Адже успішне проведення весняно-польових робіт – запорука продовольчої безпеки регіону та гарантія стабільного забезпечення населення продукцією АПК, - зауважив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини