Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 16:49:08

Чергові казки від Lifenews про події у Чернігові

26.02.2015   13:17Агенцiя

Російські ЗМІ знову «жгут» — версія телеканалу LIFE NEWS про нещодавні події у Чернігові просто шокує. Мова про випадок із засудженням бійця Національної гвардії до 9 років в'язниці за передачу військових даних до Росії.

Як повідомляла обласна прокуратура, у Чернігові на початку лютого суд виніс вирок військовослужбовцю-зраднику.

Слідством у повному обсязі доведено вину підсудного. Зокрема, встановлено, що солдат підрозділу Національної гвардії з Чернігова через один з російських сайтів передав відомості військового характеру представникам спецслужб Російської Федерації. Це — дані щодо оборони військових містечок Національною гвардією України, позивні та радіочастоти, схеми оповіщення та бойові розрахунки військової частини, а також особисті відомості про солдат і офіцерів частини, в тому числі й про тих, хто перебував в зоні проведення антитерористичної операції.

Зазначена інформація передавалася за завданням спецслужб РФ, куди військовослужбовець раніше звертався з проханням про проходження служби.

Натомість, російський телеканал за звичною практикою використав сім'ю засудженого.

Звичайно, по-людськи можна зрозуміти горе батьків, син яких виявився зрадником. Вони намагаються за будь-яку ціну врятувати сина від в'язниці. І батько не приховує власної симпатії до Росії та готовності воювати в лавах так званої «ДНР».

Проте, якщо син невинний, чому не піднімали шум в Україні, не зверталися до українських ЗМІ, не апелювали до інших інстанцій? Чому, якщо юнак не шпигував на користь Росії, а чесно служив в українському війську, його має рятувати очільник так званої «ДНР» Захарченко? Чому батько з гордістю показує записку від сина: «Здравствуй, отец! Ты воспитал Монархиста и я им останусь до конца...», а далі — прохання, щоб про нього знали і ЗМІ РФ, і Дума, й інші російські інституції?

Покинувши сина напризволяще в українському слідчому ізоляторі, родина чомусь опинилася в Росії. Невже зі страху, що і їх звинуватять у шпигунстві? Мають для того підстави? Адже якщо російські спецслужби швиденько посприяли переїзду родини до РФ, чи не зацікавлені вони у цьому? Цілком імовірно, що сім'я завербованого українського солдата також потрапила на гачок російської розвідки, одразу, як тільки опинилася на територїї РФ.

Запитань більше, аніж відповідей.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.