Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:32:49

На Ріпкинщині вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана

19.02.2015   15:30Агенцiя

Минає перша річниця Революції гідності. Події, що відбувались на Майдані Незалежності змінили не тільки хід історії нашої держави, а й свідомість української нації.

20 лютого на виконання Указу Президента України від 11 лютого 2015 року №69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні» в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні. У цей день весь український народ схилятиме голови та віддаватиме шану громадянам, які віддали своє життя під час Революції гідності, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України. Серед тих, хто відійшов у вічність у складі Небесної Сотні — два жителя Чернігівщини — Андрій Мовчан (Ріпкинський район) та Василь Прохорський (Бахмацький район).

Сьогодні, 19 лютого, на кладовищі у с. Великі Осняки Ріпкинського району представники влади, громадськості, жителі села і району вшанували пам’ять Героя Небесної Сотні Андрія Мовчана.

Виконуючий обов’язки голови Чернігівської обласної державної адміністрації Сергій Журман, керівництво Ріпкинського району, мати, односельці та журналісти поклали квіти до могили Андрія Мовчана. Заупокійну панахиду за загиблим провів отець Анатолій (Чернушко) протоієрей, настоятель Свято-Миколаївської церкви в с. Сиберіж.
Андрій Мовчан був волонтером на Майдані, розносив їжу на барикади. Його сповнене надії життя обірвала куля снайпера. Андрію Мовчану було 34 роки…

За громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав, і свобод людини, а також самовіддане служіння Українському народу, виявлені під час Революції гідності, Президент України присвоїв Андрію Мовчану звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини