Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:28:44

Чернігівські депутати ініціюють збір підписів щодо долі пам’яток радянської епохи

14.02.2015   14:09Агенцiя

У Чернігові найближчим часом мають відбутися громадські слухання на тему: «Про подальше місцезнаходження погрудь, які встановлені у місті Чернігові на Алеї Героїв». Відповідну заяву підписали 17 депутатів міської ради, ініціювала збір підписів фракція ВО «Батьківщина».

За словами депутата міської ради В’ячеслава Лебедя, причиною проведення цих слухань стала напружена соціальна дискусія навколо погрудь, які встановлені у місті Чернігові на Алеї Героїв.

«Долю пам’ятників на Алеї Героїв, – потрібно вирішувати згідно із законом, тому що буває так, що най світліші устремління можуть привести до небажаних наслідків,  – прокоментував В’ячеслав Лебідь. – Розуміючи зростаючу соціальну напругу та певні спекуляції навколо цього питання ми з’ясували наступне:
1) Згідно з чинним законодавством пам’ятками державного чи місцевого значення є лише об’єкти включені до «Державного реєстру нерухомих пам’яток України». Як пам’ятка місцевого значення в цьому реєстрі обліковується «Могила керівника партизанського з’єднання М.М. Попудренка», але погрудь, які встановлені на Алеї Героїв там нема. Відповідно, доля погрудь повинна вирішуватися не в Києві чи облдержадміністрації, а в міській раді.
2) Згідно Статуту територіальної громади міста Чернігова «Спорудження (створення) і демонтаж пам’ятників (монументів) місцевого значення… на території міста Чернігова здійснюється залежно від суспільної значимості питання після громадського обговорення та розгляду на громадських слуханнях, загальних зборах громадян за місцем проживання або проведення місцевих референдумів відповідно до чинного законодавства.»
3) Відповідно висновок один – потрібно провести громадські слухання та по їх підсумках сесія міської ради приймає рішення.»

Нагадаємо, що раніше в обласному центрі, активісти знесли пам’ятник Леніну. Натомість досі невідомо, де перебуває постамент вагою понад три тонни.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини