Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:16:56

Забезпечення проведення часткової мобілізації на території Чернігівщині

17.01.2015   13:23Агенцiя

На розширеному засіданні Ради оборони Чернігівської області, яке 17 січня провів в.о. голови обласної державної адміністрації Сергій Журман, розглянули питання проведення четвертої черги часткової мобілізації на теренах регіону.

Зокрема, йшлося про забезпечення проведення мобілізації до лав Збройних Сил України та виконання мобілізаційних завдань місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, установами та підприємствами області.

У засіданні взяли участь члени Ради оборони області, голови та виконуючі обов’язки голів райдержадміністрації; міські голови міст обласного значення, керівники окремих структурних підрозділів облдержадміністрації, військові комісари районних (міських) військових комісаріатів, головні лікарі міських лікарень, центральних районних лікарень, керівництво Чернігівського прикордонного загону.

Сергій Журман повідомив присутнім, що з метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави, Президент України постановив оголосити та провести часткову мобілізацію у три черги протягом 210 діб. 15 січня Верховна Рада України затвердила Указ Президента України про проведення часткової мобілізації.

- Необхідність проведення зазначеної мобілізації обумовлена небезпекою для незалежності України, виникненням реальної загрози її територіальної цілісності, а також необхідністю підтримання бойової та мобілізаційної готовності Збройних Сил України, інших військових формувань, - підкреслив керівник області.

У зв’язку з цим, передбачається здійснити призов військовозобов'язаних та резервістів, здійснити поставку транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, інших військових формувань України в обсягах, визначених мобілізаційними планами з урахуванням резерву.

Оперативним командуванням «Північ» вже доведено графік комплектування Збройних Сил України, інших військових формувань під час проведення четвертої черги мобілізації.

До того, Указом передбачено проведення у період з 18 березня по 1 травня 2015 року звільнення в запас (демобілізацію) військовослужбовців, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України від 17 березня 2014 року № 303 «Про часткову мобілізацію».

Президент України також доручив Кабінету Міністрів України перевести національну економіку України на функціонування в умовах особливого періоду в обсягах, що гарантують безперебійне забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань під час виконання покладених на них завдань, а також привести визначені галузі, підприємства, установи та організації в ступінь повної готовності.

Місцеві органи влади, органи місцевого самоврядування відповідно до Указу повинні організувати та забезпечити в установленому порядку виділення тимчасово будівель, споруд, земельних ділянок, транспортних та інших матеріально-технічних засобів, надання послуг Збройним Силам України, іншим військовим формуванням відповідно до мобілізаційних планів.

За результатами засідання, з урахуванням внесених змін і доповнень, які були висловлені членами Ради оборони в ході обговорення питань, було прийнято відповідне рішення.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини