Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:22:51

Проведена друга кущова нарада щодо відпрацювання графіків аварійних відключень світла в районах області

25.12.2014   12:21

24 грудня голова обласної ради Микола Звєрєв на базі Ічнянського району провів другу на цьому тижні кущову нараду з питання забезпечення електроенергією об'єктів промисловості, сільського господарства та соціальної інфраструктури Чернігівської області.

У заході взяли участь заступник голови обласної ради Валентин Мельничук, керівники представницької та виконавчої гілок влади Ічнянського, Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Прилуцького, Срібнянського та Талалаївського районів, голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур, депутати обласної ради, обрані по відповідних мажоритарних округах, керівники районних електричних мереж.

Як вже зазначалося раніше, з самого початку виникнення аварійних відключень обласна рада, як вищий представницький орган влади в області, робить все можливе щоб ситуацію спрямувати в контрольоване русло.

Микола Звєрєв вказав на непрофесіоналізм чиновників у розв'язанні проблеми хаотичного відключення електроенергії. За його словами, хоча «Облененерго» є приватною компанією, однак воно не повинне стояти осторонь вирішення цього питання, адже «якщо в людей увірветься терпець, то може відбутися народна націоналізація».

Голова обласної ради, в черговий раз наголосив, що їх головне завдання зробити так, щоб ці графіки неухильно виконувалися. Саме тому, і проводяться виїзні наради щодо відпрацювання графіків аварійних відключень в районах області.

Під час наради представники районів доповіли про графіки відключень і про те, як мінімізують, у зв'язку з цим, незручності для споживачів. Майже всі райони кущової наради подали до газет графіки відключень, які погоджено із керівниками підприємств всіх рівнів.

Водночас присутні вимагали, щоб світло виключали в однаково визначений час. Адже Прилуки, приміром, мають багато промислових підприємств, які наповнюють бюджет, а їх вимикають найчастіше. Зокрема, керівник ПрАТ «Нива-плюс», депутат обласної ради Борис Щербина зауважив, що підприємство має дизель-генератор, але він не може цілком вирішити проблему відключень. Коли під час доїння корів вимикається світло, то перестають працювати доїльні апарати. Поки автоматика запустить генератор, процес доїння вже порушено, внаслідок чого підприємство постійно зазнає величезних збитків. А крутити генератор в очікуванні зникнення світла немає сенсу.

Підсумовуючи нараду, Микола Звєрєв зазначив, що обласна рада і надалі буде контролювати ситуації в енергозбереженні, оскільки відключення світла триватимуть до кінця зими. Він також закликав керівників районів посилити контроль за дотриманням графіків постачання електроенергії та поширити цю інформацію серед населення районів через засоби масової інформації.

Захід не було проанансовано.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини