Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:29:20

Волонтери і податкова противники чи друзі?

20.12.2014   09:55

19 грудня у Чернігівському центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації відбувся семінар-навчання «Діяльність волонтерських організацій: проблеми та шляхи їх вирішення».

У засіданні взяли участь представники волонтерських організацій області, Головного управління ДФС в області, Управління МВС України, обласного військового комісаріату, представники департаментів облдержадміністрації.

Представники Головного управління ДФС відповіли на запитання представників волонтерських організацій та ознайомили присутніх з основними положеннями нового наказу Міністерства фінансів України від 30.10.2014 № 1089.

Даний документ покладає на органи фіскальної служби обов’язки щодо формування та ведення Реєстру волонтерів та його щодекадного оприлюднення на офіційному веб-порталі Державної фіскальної служби.

Працівники фіскальної служби підкреслили, що дата початку здійснення діяльності як волонтера АТО не може бути раніше 21.11.2013 року та раніше дати відкриття рахунків, призначених для здійснення благодійної діяльності.

Жваву дискусію викликали норми наказу щодо звітних документів, необхідних для підтвердження передачі речової допомоги бійцям. Представники служби зауважили, що законодавець поки принципово не регламентує форму звітності та її об’єм, тому проблем зі звітністю щодо цього питання бути не повинно.

Натомість, за інформацією сектору зв’язків з громадськістю Управління МВС України в області, на Чернігівщині, як і загалом по Україні, різко зросла кількість шахраїв, які намагаються нажитися на чужому горі.

Значна кількість таких «волонтерів» діє в обласному центрі. Серед таких осіб багато неповнолітніх. Вони збирають допомогу на вулицях та громадських місцях. Міліція просить бути пильними та не соромитися перевіряти документи у таких «волонтерів». Тим більше, особа має право на збір коштів у якості волонтера з 18-річного віку. Так, у місті Прилуки невідома особа через телефонну мережу оголосила збір коштів на особисту банківську карту «на потреби бійців АТО». За два тижні було зібрано 360 тисяч гривень. Дзвінки надходили з Запорізької області. Особа зловмисника встановлюється.

Співпрацює з волонтерськими організаціями і обласний військкомат. Допомога, передана волонтерами, пересилається бійцям на передову та сім’ям мобілізованих.

Представники волонтерських організацій говорили про певну законодавчу неврегульованість їх діяльності. Особливо щодо статусу, який необхідний при оформленні благодійної допомоги.

Крім того, були пропозиції видати волонтерам, які транспортують вантажі у зону АТО, спеціальні посвідчення для швидшого проходження блок-постів українських військ. Доцільно також створити при Головному управлінні ДФС в області «гарячу лінію» для волонтерів з метою надання оперативної допомоги в оформленні необхідних документів.

Загалом захід пройшов у діловій та конструктивній атмосфері. Волонтери мали змогу безпосередньо від працівників державної фіскальної служби отримати інформацію щодо нововведень у законодавстві, які стосуються діяльності волонтерських організацій.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини