Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:38:29

Суд повністю відмовив регіоналу Мирошниченку у позові до видання ПіК

16.12.2014   10:21Агенцiя

Голові чернігівського обласного осередку Партії регіонів Анатолію Мирошниченко відмовлено в задоволені позову до сайту ПіК «про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації та відшкодування моральної шкоди», повдомляє Інтернет-видання Чернiгiвщина: події і коментарі.

Відповідне рішення Новозаводський районний суд м. Чернігова ухвалив 4 грудня 2014 року.

Нагадаємо, суттю претензій "регіонала"  став  репортаж під назвою «УДАР звинувачує головного регіонала Чернігівщини Мирошниченка у тиску на ніжинського мера Лінника» розміщений на сайті щодо пікетування 18 серпня   кількома десятками  ніжинських активістів   приміщення обласної прокуратури та Чернігівської обласної державної адміністрації з вимогою припинити тиск на ніжинського міського голову Анатолія Лінника з боку керівника обласної організації Партії регіонів Анатолія Мирошниченка.

В статті є заяви ніжинських активістів, цитати голови обласної організації партії УДАР Юрія Тарасовця та відповідний відеоряд.

Цей суто репортажний матеріал  Мирошниченко вважав «провокацією, спрямованою на введення в оману мешканців Чернігівщини».

Додамо, що Мирошниченко спочатку вимагав від редакції ПіКу 50000 гривень. Але, під час судових засідань, зняв цю вимогу і залишив лише вимогу про спростування інформації.

Водночас, в ухвалі судді Мороз К.В. прийшла до висновку, що виступ Юрія Таросовця не можна розцінювати, як поширення недостовірної інформації про Анатолія Мирошниченка. Оскільки у своєму виступі Тарасовець виразив свою думку з приводу дій правоохоронних органів, а саме фальсифікації справи відносно Ніжинського міського голови Анатолія Лінника і подій, що передували цим діям за участю Мирошниченко та висловив думку про його вплив на правоохоронні органи, що неможливо перевірити.

Відповідно до ч.3 ст. 10, ст. 60 ЦПК України позивачем не надано належних та допустимих доказів, що промова Юрія Тарасовця, яка є предметом позову, є недостовірною інформацією та такою, що порушує немайнові права Анатолія Мирошниченка, а тому заявлені вимоги відповідно до ст. ст. 277, 280 ЦК України до відповідача Тарасовця задоволенню не підлягають.

Юридичну підтримку сайту ПіК надав медіаюрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини