Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:00:35

"Майдан ще тільки почався" - Чепурний і Соломаха

29.11.2014   11:16Агенцiя

На "круглому столі", організованому чернігівським товариством "Просвіта" імені Т.Шевченка у Центрі перепідготовки держслужбовців, йшла мова про підсумки і перспективи Майдану.

Василь Чепурний:
- Після кожної революції наступає втома, якою вправно користуються її вороги та попутники. Так було після Помарачевої революції 2004 року, коли всі розійшлися по хатніх справах, надіючись тільки на Ющенка і його "любих друзів". Так і цього разу схоже. Хоча цього разу рівень самоорганізації людей значно відмінний.

І якщо партії думають, що Майдан стояв за них, а тим паче - за їх лідерів, то їх чекає гірке розчарування.

Проте що ми маємо? Єдине серйозне зрушення - це закон "Про люстрацію". Він уже почав діяти, хоча його й гальмує чиновник, як тільки може. І суди допомагають.

А обіцяних урядом камікадзе Яценюка реформ - нема. За 9 місяців ми не побачили ні реформ, ні камікадзе. Війна - не привід для відставки реформ. Навпаки - саме війна має пришвидшувати реформи. Досить гратися у вибори - перевибори - коаліції, якщо у нас справді війна!

Чи можуть зробити реформи старі кадри? Очевидно, що ні. Тоді хто пояснить чому в Чернігівській обласній державній адміністрації, крім Журмана і Лубенцова, нема нових людей? Чому їх нема у відділах, управліннях і департаментах? Чому їх нема і в обласній раді? Чому ті активісти, що робили революцію, ходять безробітними, а уже нова влада каже, що нема кадрів? І, зауважте, без роботи ходять навіть молоді хлопці, що мають по два дипломи, у тому числі Академії державного управління при Президенту?


Сергій Соломаха, громадський діяч:

-- Є така листівка, випущена у Чернігові "За що бореться Майдан?". Так ось політвязнів звільнено, із 4 пунктів 1 не виконано. Втома суспільства від того, що на три четверті завдання Майдану виконано.

Жодна партія на Чернігівщині не відзначала День Гідності і тільки громадськість провела заходи на згадку про розігнаний євромайдан. Це до питання про партії

Соціолог Бекешкіна говорить, що тільки 5 відсотків киян брали участь у Майдані, по Україні – 6. Активність не така й висока. У Чернігові на виборах 5 тис 145 виборців проголосували за КПУ, за ОБ – майже 6 відсотків, а якщо додати Тігіпка – майже 15 тисяч, які готові боротися проти Майдану. Хай 5 тис "дрожащей рукой" вкинули бюлетені, але 10 тисяч можуть вийти сьогодні і знести нову владу.

Звільнення Мултанен в облраді показало хто в домі хазяїн. І Звєрєву показали – будеш смикаться, і тебе знімуть!

Вибори - в руках ЗМІ. Без «Дитинця» ніякий Атрошенко не повернув би собі депутатські повноваження.

Люди, які хвалили Януковича і Азарова, керують досі ЗМІ. А журналісти після виборів – за кордоном, значить заробили… Чому нема громадської редколегії ні в "Чернігівських відомостях", ні на міському телебаченні, яке є телебаченням одної людини?!.

В обговоренні також виступили представник Українського інституту національної пам'яті Сергій Бутко, голова громадської організації "Комітет народного контролю" Олександр Мужук, журналіст Петро Антоненко.


http://siver.com.ua/news/majdan_she_tilki_pochavsja_chepurnij_i_solomakha/2014-11-29-15785

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини