Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 12:40:07

Бюджет на сесії Чернігівської обласної ради не розглядатимуть

20.11.2014   11:58

Президія облради вирішила сьогодні бюджет не розглядати. А дехто з її членів вирішив мабуть звести особисті рахунки з археологами, згадуючи минуле

Президія Чернігівської обласної ради на своєму засіданні сьогодні розглянула два десятка питань.

Головне питання, заради якого і збирається двадцять друга (позачергова) сесія обласної ради шостого скликання – це дострокове припинення повноважень першого заступника голови Чернігівської обласної ради Олександра Кодоли, який через декілька днів буде приймати присягу народного депутата України. Президія вирішила розглянути це питання на сесії останнім, щоб пан Кодола повноцінно прийняв участь у роботі облради.

Питання «Про звіт про виконання обласного бюджету і витрачання коштів резервного фонду обласного бюджету за 9 місяців 2014 року», за пропозицією голови постійної комісії з питань управління та розпорядження об’єктами  комунальної  власності Миколи Стрільця було перенесено на сесію у грудні, щоб депутати могли більш ґрунтовно підготуватися.

Найбільше уваги під час обговорення було приділено пропозиції звільнити Мултанен В.В. з посади директора комунального закладу «Чернігівський науково-методичний центр охорони культурної спадщини» Чернігівської обласної ради. Обласна державна адміністрація змінила власну думку про звільнення і пропонувала продовжити контракт.

Керівнику закладу була поставлена умова про повернення права Чернігівщини на «відкритий лист», що дається на проведення археологічних розвідок та розкопок, а також інших видів земляних робіт на території пам'ятки, охоронюваній археологічній території, в зонах охорони, в історичних ареалах населених місць, досліджень решток життєдіяльності людини, що містяться під земною поверхнею, під водою. «Відкриті листи» видаються Інститутом археології на дослідження пам'яток археології республіканського і місцевого значення, що знаходяться на території інших союзних республік.

Члени Президії підтримали пропозицію ОДА. Проте керівник депутатської фракції Політичної Партії «Фронт Змін» в Чернігівській обласній раді Олександр Нерета виступив проти призначення. Він згадав про власні підприємницькі проблеми у спілкуванні з археологами. Інші депутати встали на захист керівника археологів, вважаючи її чесною і порядною людиною.

Питання про продовження контракту було підтримано всіма членами Президії, окрім пана Нерети, який голосував проти.

Мабуть, Революція гідності ще не у всіх наших депутатів змінила мислення і підходи. Не потрібно народним обранцям, використовуючи положення, продовжувати практику зведення особистих рахунків….

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини