Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 17:34:57

Виконавчий комітет погодив проекти чотирьох Програм перспективного розвитку м. Чернігова

19.11.2014   08:10

17 листопада виконавчий комітет міської ради погодив проекти 4-х Програм розвитку міста на 2015-2016 роки. Серед них: Програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей-мешканців м. Чернігова на 2014-2015 роки, Програма підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2015 рік, Програма організації та проведення у 2015 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова, Програма підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2015-2016 роки.

Програма підтримки учасників антитерористичної операції та їх сімей – мешканців м. Чернігова – це комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою фінансової, соціальної, юридичної та психологічної підтримки учасників АТО та їх сімей, сприяння вирішенню їх соціально-побутових проблем.

Метою Програми є підвищення рівня соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей, підтримання їх належного морально-психологічного стану, поліпшення ефективності взаємодії органів місцевого самоврядування з міжнародними, регіональними громадськими організаціями та іншими юридичними особами у сфері підтримки учасників АТО та членів їх сімей.

У рамках Програми передбачається: надання одноразової грошової допомоги учасникам АТО та сім'ям загиблих; надання пільг зі сплати житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих учасників АТО; надання учасникам АТО та членам їх сімей матеріальної, юридичної, психологічної допомоги; забезпечення потреб у медичному обслуговуванні та підтримання рівня здоров'я учасників АТО; вшанування пам'яті загиблих учасників АТО.

Фінансове забезпечення Програми здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. На сьогодні, за інформацією начальника відділу звернень громадян та соціальних питань міської ради Сергія Кухаренка, матеріальну допомогу отримали 171 учасники АТО та члени їх сімей на суму понад 82 тис. грн.

Міський голова Олександр Соколов акцентував увагу всіх структурних підрозділів міської ради-виконавців Програми, вжити необхідних заходів з метою максимального залучення всіх, хто потребує допомоги, учасників бойових дій на сході нашої країни.

Виконком міської ради доручив відділу звернень громадян та соціальних питань міської ради спільно з відділом з питань діяльності правоохоронних органів міської ради внести проект Програми на розгляд Чернігівської міської ради.

Відділом звернень громадян та соціальних питань міської ради розроблений проект Програми підтримки громадських організацій м. Чернігова на 2015 рік. Програма спрямована на фінансову підтримку громадських організацій, які об'єднують інвалідів, ветеранів, багатодітні родини та громадян, які потрапили у скрутні життєві обставини. Програма розроблена на основі пропозицій, внесених кожною громадською організацією.

Програма підтримки ГО буде реалізовуватись протягом 2015 року і передбачає фінансове забезпечення у сумі 790 тис. грн. за рахунок коштів міського бюджету. Проект Програми погоджений виконкомом та буде внесений на розгляд міської ради.

Члени виконавчого комітету міської ради схвалили також розроблену Чернігівським міським центром зайнятості Програму організації та проведення у 2015 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова. Програма має на меті залучення максимально широкого кола незайнятих мешканців м. Чернігова до участі у виконанні громадських робіт, що дозволить шляхом матеріальної підтримки і адаптації до трудової діяльності безробітних знизити соціальну напругу і вирішувати проблеми міста у благоустрої, відбудові історико-архітектурних пам'яток та об'єктів соціальної сфери. Для проведення у місті громадських робіт з метою оплати праці безробітних громадян кошти виділяються з місцевого бюджету та Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на паритетних засадах.

Крім того, виконавчий комітет міської ради погодив проект Програми підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2015-2016 роки. Програма розроблена управлінням споживчого ринку та підприємництва міської ради. Основною її метою є зміцнення соціально-економічних позицій середнього класу суспільства, підтримка сфери підприємництва та зростання обсягів реалізованої продукції малими та середніми підприємствами.

Вищезазначені проекти Програм вноситимуться на розгляд Чернігівської міської ради.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.