Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:08:10

Сергій Журман: Я не збираюся використовувати посаду для власного збагачення

11.11.2014   10:39

Про це в.о. голови обласної державної адміністрації заявив під час традиційного брифінгу, на якому розглянуто актуальні питання соціально-економічного розвитку області.

Говорячи про свою посаду, Сергій Журман застеріг представників засобів масової інформації від пошуку сенсацій на рівному місці. Він зауважив, що не має політичних амбіцій, а, ставши виконуючим обов'язки з середини вересня, займається виключно господарською діяльністю та розв'язанням низки проблем. Зокрема, тоді гостро стояли питання щодо повернення 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони до Чернігова, забезпечення наших військовослужбовців на сході країни усім необхідним, підготовка до виборів, виплата зарплати тощо.

- Одним з ключових завдань для нас було безпроблемне входження в зиму. Багато було скептиків, які після того, як Володимира Івашка звільнили з посади, не вірили у можливість вчасно розпочати опалювальний сезон. Але ми це зробили.
І зараз обласна державна адміністрація робить все для того, щоб усі поставлені завдання були виконані - нехай не на п'ятірку, але на тверде "добре", - наголосив Сергій Журман.

Він підкреслив, що влада тримає доведені ліміти газу на суворому контролі, і поки що вони не перевищуються споживачами.

Виплата заробітної плати

Серйозна проблема існувала в області з виплатою заробітної плати. Нині борг суттєво скорочено, проте місто Прилуки з року в рік залишається найбільшою проблемою в цьому плані. Відтепер, повідомив Сергій Журман, бюджет міста прилуцькі фінансисти розроблятимуть разом з фахівцями департаменту фінансів облдержадміністрації. Зокрема, розглядатимуться шляхи оптимізації мережі освітніх закладів за закладів охорони здоров'я.

Для забезпечення виплати заробітної плати бюджетами області оформляються казначейські позики. На відповідне звернення облдержадміністрації, за дорученням Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка Міністерство фінансів зараз розглядає питання забезпечення збалансованості місцевих бюджетів.

Агропромисловий комплекс

В. о. голови облдержадміністрації акцентував увагу на тому, що понад 600 тисяч гектар засіяно саме зерновими культурами. В цьому році зібрано понад 900 тисяч тонн колосових. Область впевнено просувається до трьохмільйонної позначки урожаю зернових. Є всі сподівання, що чернігівський внесок до загальноукраїнського "короваю" становитимете 3,2 мільйони тонн, що перевищить минулорічний врожай.
Основні акценти на наступний рік - збільшити обсяг колосових культур.

Інвестиційна діяльність

Як відзначив Сергій Журман, облдержадміністрація зацікавлена у поглибленні міжнародної співпраці, тим більше, що іноземним партнерам ми можемо запропонувати низку цікавих інвестиційних проектів. У регіоні визначено кілька пріоритетних напрямків інвестування: сільське господарство, переробна і харчова галузі, деревообробна промисловість, а також рекреаційно-туристична сфера.

Перші кроки з активізації інвестиційної діяльності на Чернігівщині вже зроблено. У вересні сюди залучено найбільшу за 23 роки незалежності України китайську інвестицію - 58 мільйонів доларів. Китайсько-українська аграрна компанія "Фанда" буде реалізовувати інвестиційний проект на базі двох сільськогосподарських підприємств Корюківського району.

Допомога військовим у зоні проведення АТО


Облдержадміністрацією організовано автобусне сполучення з військовими підрозділами, які несуть службу в зоні АТО, для того, щоб бійці мали змогу безкоштовно відбути у відпустку та по її закінченні повернутися до місця дислокації батальйону. Цими ж автобусами доправляються гуманітарні вантажі для наших військовиків.

У відповідь на численні звернення членів сімей бійців 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони ці військові підрозділи було передислоковано на територію області.

Крім того, здійснюватиметься матеріально-технічне переоснащення військових частин. Для цього рішенням обласної ради від 18 вересня поточного року затверджено Програму матеріально-технічного забезпечення батальйонів територіальної оборони Чернігівської області на 2014 рік.

У зоні уваги обласної та районних адміністрацій постійно перебуває розв'язання матеріальних та побутових проблем сімей учасників АТО.

Про владу

Відповідаючи на запитання щодо мети свого перебування у владі, Сергій Журман підкреслив, що ніколи не збирався і не збирається використовувати посаду для власного збагачення.

- Офіційно заявляю, що особисто у мене, та, сподіваюся і у тих, хто прийде після мене, на першому місці - доля і добробут людей, а не свій власний добробут.

Прийшовши на цю посаду, я повністю абстрагувався від політики, не дозволяв і не дозволяю втягувати адміністрацію у політично мотивовані заходи, що відбуваються заради задоволення амбіцій тієї чи іншої політичної сили. У нас достатньо роботи по забезпеченню тиші, миру, спокою і тепла в області, - наголосив Сергій Журман.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини