Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:19:40

Валерій Давиденко: “Депутат має бути з народом”

16.10.2014   12:20Агенцiя

Успішно займаючись сільськогосподарською справою на чернігівській землі, глибоко розуміючи проблеми селян та місцевих громад, кандидат у народні депутати по 208 виборчому округу Валерій Давиденко, впевнений що необхідно зробити реальні кроки, аби українські села стали комфортними для життя.

"Усі ми українці родом з села. Втративши село, ми втратимо самих себе. Тому необхідно докласти усіх зусиль, аби сільські жителі мали гідне життя", – переконаний Валерій Давиденко.

Про перспективи села і йдеться в інтерв’ю кандидатом в народні депутати

— Валерію Миколайовичу, що найперше потрібно зробити, аби сільські громади почали розвиватись?

— Змінити систему оподаткування. Податки, які підприємці сплачують державі, повинні залишатись у сільських бюджетах. Тоді громади зможуть вирішити будь-які проблеми. Наприклад, моє підприємство «Агродім», сплачує до державного бюджету 50 мільйонів гривень податків на рік, тоді як бюджет, Бахмацького району всього чотири мільйони. Якби хоча б 60% від того, що ми сплачуємо державі,  залишалось  на території, на якій працюємо, то цього б вистачило і на ремонт доріг, і на дитячі садочки, і на школи.

— Ви потужний агровиробник. Як ви вважаєте, що потрібно сьогодні селянину?

— Переконаний, що селянину та дрібному фермеру потрібно дати можливість заробляти  гроші. Зокрема, щоб селяни змогли поставити свою продукцію на полиці місцевих магазинів, поставляти її до шкіл та дитсадків. Адже нині так буває, що до цих закладів продукцію возять з інших областей. Дрібні виробники – це фактично ті, хто годує всю країну. Вони виробляють 50% м’яса, 80% молока, 88% овочів. Все це ми повинні бачити у магазинах своїх територіальних громад. Тоді селяни отримуватимуть реальні гроші за свою працю.

— Чому цього не відбувається нині?

— Уряди і президенти змінюються, а проблеми селян залишаються. Але  Революція гідності довела, що до влади мають прийти нові люди, здатні дбати не про власні амбіції, а про село.

—Як Ви це бачите?

- Я підтримую ініціативи Петра Порошенка, спрямовані на розвиток села. І я знаю як це зробити. Після десяти років успішної роботи «Агродому» в травні 2014 року мене запросили на посаду заступника міністра агрополітики. Я відповідав за продовольчий блок та адаптації законодавства до норм ЄС. За короткий термін я зняв бюрократичні перепони, зменшивши наполовину кількість дозвільних документів для сільгоспвиробників. Однією з моїх ініціатив була розробка закону «Про молоко». Він дозволяв окремо маркувати натуральне молоко та молочні напої. Окрім того закон передбачав виділення кожному школяру склянки молока щодня за рахунок держави. Це допомогло б підняти молочну галузь з колін та забезпечити здорове майбутнє наших дітей. Але цей закон «завис» у парламенті. Саме тому я вирішив балотуватися у народні депутати, аби особисто добиватися ухвалення законів, потрібних селянам. Саме для цього мені необхідна підтримка моїх земляків.

—А чи не боїтеся Ви, що новообрані колеги знову вирішуватимуть власні питання, забувши про своїх виборців?

— Переконаний, що влада і депутати зокрема, повинні бути підзвітними народу. Треба їх контролювати, щоб вони працювали у своїх виборчих округах, звітували перед людьми за зроблене. За виборцями на законодавчому рівні слід закріпити право відкликати депутата і позбавляти його мандата, якщо він не виконує свої обов’язки, не працює в окрузі з людьми. 

Петро Кошарний 

СОЦІОЛОГІЧНІ ПРОГНОЗИ

26 жовтня країна обиратиме нову Верховну Раду. Люди голосуватимуть, як за партійні списки, так і за кандидатів-мажоритарників по одномандатних округах.

Допомогти розібратися із народними симпатіями на майбутніх виборах можуть дослідження соціологів. Нещодавно соціологічні опитування було проведено і в 208 виборчому окрузі.

Згідно з опитуваннями виборців по 208 виборчому округу, п’ятірка лідерів перегонів серед політичних партій незмінна. В ній впевнено лідирує Блок Петра Порошенка.

Далі йде Радикальна партія Ляшка та ВО «Батьківщина». Хоча останнім часом спостерігається незначне зниження рейтингу останніх.

Що ж стосується кандидатів, які будуть обиратися по одномандатному округу, то тут існує закономірність: уподобання виборців не пов’язані з належністю кандидата до певної політичної партії.

А визначаються рівнем довіри до конкретного кандидата, який проявив себе реальними справами в окрузі.

Варто нагадати, що на минулих виборах до парламенту нинішній Президент України також переміг на одномандатному виборчому окрузі у Вінницькій області, де його добре знали.

За соціологічними опитуваннями, переконливу перемогу у 208 окрузі на виборах здобуде кандидат в народні депутати Валерій Давиденко.

Саме він має найвищий відсоток довіри виборців.

 

 

 

 

 

Опитування проведене 1-8 жовтня 2014 року Аналітичним центром «Експертний клуб» на замовлення ГО «Захист селян». Опитано 2040 респондентів, квотування за статтю та віком. Статистична похибка не перевищує 3%. Територія проведення: 208 округ (Бахмацький, Борзнянський, Ічнянський, Куликівський, Менський, Талалаївський).

PR

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини