Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:06:09

Змінювати свої дані у списках виборців можна до 20 жовтня

14.10.2014   13:51

З 20 по 24 — через суд. Після 24 жовтня — марні клопоти.

Станом на 1 жовтня в Чернігівській області до Державного реєстру виборців внесено 862 тисячі виборців. Однак ця цифра не остаточна, оскільки процес реєстрації триває до 14 жовтня. Про це на черговому брифінгу в облдержадміністрації повідомив начальник відділу адміністрування Державного реєстру виборців Валерій Білоокий.

Він нагадав також, що існує кілька способів перевірити свої дані у реєстрі. Звертатися можна, по-перше, до дільничної виборчої комісії, куди списки виборців буде передано вже 14 жовтня. По-друге — до відділу ведення реєстру виборців (перелік відділів є на сайті ОДА або на сайті Держреєстру drv.gov.ua ). І по-третє, скориставшись особистим кабінетом виборця на тому ж таки сайті Держреєстру.
Внести зміни до даних про виборця або зареєструватися за іншим місцем голосування вільно можна до 20 жовтня. При цьому варто пам’ятати, що зміна місця голосування має бути вмотивованою і підтвердженою документально.

З 20 по 24 жовтня вносити зміни до списків виборців дозволено лише за рішенням суду. А от після 24 жовтня щось змінювати у них забороняється.

Тому Валерій Білоокий радить усім, хто невпевнений у правильності своїх даних, внесених до реєстру виборців, не гаяти час, відкладаючи все на останній день, а вже зараз робити необхідні корективи.

Значно спрощена процедура зміни місця голосування для переселенців зі сходу України та Автономної Республіки Крим. Щоб не втратити можливість віддати свій голос за ту чи іншу українську політичну силу, кримчанин чи житель Донбасу має звернутись за місцем тимчасового проживання (перебування) до органу ведення Державного реєстру виборців не пізніше ніж за 5 днів до дня голосування (20 жовтня включно). З собою потрібно мати паспорт, де вказане відповідне місце реєстрації. Заповнивши бланк заяви, необхідно отримати посвідчення про тимчасову зміну місця голосування. Тоді 26 жовтня можна прийти на вказану дільницю і проголосувати.

Начальник відділу адміністрування Державного реєстру звернув увагу на те, що, змінивши місце голосування, виборець обирає тільки за партійними списками. Бюлетень для виборів депутатів-мажоритарників йому не видається.

Валерій Білоокий запевнив, що місцеві органи державної влади роблять все необхідне, щоб вибори в області відбулись відповідно до законодавства, і кожен виборець мав можливість віддати свій голос за обрану політичну силу чи персону.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини