Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:58:01

Анатолій Долеско: "Потрібна тотальна інвентаризація земель"

11.10.2014   12:37Агенцiя

Майже 6 тисяч мешканців Чернігівщини відвойовують мир на Сході країни. Законодавством України передбачено систему пільг для учасників бойових дій та осіб, прирівняних до них, зокрема, це стосується і надання земельних ділянок. Це зобов’язує зробити урядова ініціатива. Наразі із області пішли воювати майже 6 тисяч воїнів. Усі вони мають право отримати земельну ділянку.

Для того, аби прискорити цей процес, а також виявити вільні ділянки за ініціативи Анатолія Долеско було створено ініціативну групу, члени якої і займатимуться вирішенням цих питань.
- Пропоную шукати ретельніше й відбирати землю у тих, хто зайняв її самочинно, або тривалий час не використовує її за призначенням,- наголосив кандидат.
Наразі законодавство регламентує, скільки якої землі безкоштовно зможуть приватизувати родини військових: найбільше – до 2 гектарів можна отримати для сільгоспвиробництва, найменше – 10 соток для будівництва приватного будинку в міській зоні.
- Аби розгляд заяв не відкладався під сукно, потрібна тотальна інвентаризація земель.,- переконаний кандидат у народні депутати. - Ми повинні виділити бійцям те, що можемо. З одного боку, це наша подяка захисникам, а з іншого – це ж для їхньої соціалізації та адаптації.

Однак гальмом на цьому шляху можуть бути бюрократичні перепони. Зокрема, досі законодавчо не визначено, як бути з військовослужбовцями, які ще раніше скористались своїм правом на безоплатну приватизацію землі. – Тут повинна діяти спрощена процедура виділення ділянок, щоб бійцям не довелось годинами вистоювати в чергах. Та й у регіональному відділенні держкомзему, реєстраційній службі повинні зробити кроки назустріч воїнам та їхнім родинам.

PR

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.