Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:58:38

Внесено зміни до оподаткування благодійної допомоги для потреб у зв’язку з проведенням АТО

06.10.2014   11:54Агенцiя

ДПІ у м. Чернігові повідомляє, що Законом України від 02.09.2014 року № 1668-VІІ «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо деяких питань оподаткування благодійної допомоги» (далі – Закон № 1668) внесено зміни до розділу IV та підрозділу 4 розділу XX Податкового кодексу України.

Метою зазначеного нормативного акту є вирішення проблемних питань в оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб та податком на прибуток підприємств благодійної допомоги, що надається для потреб, які виникли у зв'язку з проведенням антитерористичної операції. Тому, законом внесено зміни до статей 165 і 170 Кодексу щодо звільнення (у період проведення антитерористичної операції та після її завершення - до 31 грудня року, наступного за роком, у якому завершено антитерористичну операцію) від оподаткування податком на доходи фізичних осіб благодійної допомоги, що надається на користь таких учасників бойових дій.

Крім того, відповідно до положень зазначеного Закону підрозділ 4 розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу доповнено п.33, згідно якому передбачено тимчасово, на період проведення антитерористичної операції, включати без обмежень до інших витрат звичайної діяльності платника податку на прибуток підприємств суми коштів або вартість спеціальних засобів індивідуального захисту, які добровільно перераховані (передані) Збройним Силам України, Національній гвардії України, іншим утвореним відповідно до законів України військовим формуванням, установам або організаціям, що утримуються за рахунок коштів державного бюджету, для потреб забезпечення проведення антитерористичної операції.

Закон офіційно опублікований в газеті «Голос України» від 25.09.2014 року №183.
Зазначені зміни набрали чинності з 26 вересня 2014 року та поширюються на правовідносини, що виникли з 21 листопада 2013 року.


Інформаційно- комунікаційний сектор ДПІ у м.Чернігові

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини