Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:56:06

Фракція "Рідне місто" виступає за перевибори міського голови. ЗАЯВА

26.09.2014   14:05

Заява фракції «Рідне місто» щодо необхідності проведення позачергових виборів міської влади в Чернігові

Шановні депутати та присутні!

Ми всі тут маємо низку запитань та зауважень до роботи Чернігівського міського голови Олександра Соколова. Ми чітко знаємо настрої громади міста, яка незадоволена роботою та вимагає відставки такого міського голови. Більше того, ми прекрасно розуміємо, що після Майдану мешканці Чернігова абсолютно справедливо вимагають повного перезавантаження влади та перевиборів міського голови та міської ради.

Фракція "Рідне місто" тричі виступала з такою ініціативою, але тричі вона не знаходила підтримку депутатів від Батьківщини та Регіонів, які формують більшість у міській раді.
Що ми маємо натомість? В лютому відбулася фактично змова Батьківщини, на чолі з Валерієм Дубілем, який отримав контроль над областю після того, як представники Батьківщини отримали посади в.о президента, прем'єр-міністра тощо, а також Регіонів, на чолі з Олександром Соколовим, який завдяки цим кулуарним домовленностям зберіг посаду міського голови. В результаті цих домовленностей депутатський корпус обрав на посади секретаря та першого заступника Соколова людей Дубіля. Наша фракція не голосувала за ці ганебні кадрові призначення. Результат роботи цих людей, як і інших креатур Дубіля в області, не може задовільняти вимоги людей та має стати предметом дослідження прокуратури, очевидно, на чолі з іншими прокурорськими начальниками.

До речі, саме це стало причиною того, що сам Валерій Дубіль зараз сховався в список, а не балотується по округу№205, а "Батьківщина" не спромоглася виставити на чернігівських округах своїх представників на позачергових виборах до Парламенту. Очевидно, що їм немає чого сказати зараз людям.
Щоб остаточно не втратити обличчя та з метою поновити хоча б частки втраченого рейтингу за місяць до виборів ця політична сила знову вирішила зайняти опозиційну нішу та погратися в опозицію до міського голови. Застерігаємо: в черговий раз обдурити виборців вам не вдасться! В Чернігові всі знають, що колишні регіонали та БЮТ - одна команда, яка фактично контролює виконком та несе відповідальність за більшість рішень, які приймає міська рада. Хочемо звернутися до виборців - ці заяви горе-опозиціонерів - ніщо інше, як черговий акт вистави, яка триватиме лише до парламентських виборів та має одну мету - обдурити чернігівців.

Фракція "Рідне місто" послідовна в своїй вимозі перезавантаження влади. Ми наполягаємо на необхідності проведення позачергових виборів міського голови та депутатів. Згідно з чинним законодавством такі вибори має право призначити виключно Верховна Рада України. В Парламенті ще в травні місяці народний депутат України Владислав Атрошенко зареєстрував проект постанови про призначення таких виборів. На жаль, через систематичні порушення Регламенту головою Верховної Ради Турчиновим, який, до речі, на момент реєстрації постанови був однопартійцем Валерія Дубіля, цей документ не включається до порядку денного і відповідно, не  проголосований.

Тому ми пропонуємо не займатися популізмом, а звернутися до депутатського корпусу Верховної ради з проханням підтримати проект постанови Владислава Атрошенка та призначити позачергові вибори міської ради та Чернігвського міського голови.

Сподіваємося на підтримку всіх депутатів, які запевняють у своєму прагненні добитися відставки міського голови. Ми ж готові віддати свої голоси за будь-який проект рішення, який прискорить процес перезавантаження влади в Чернігові.  

Депутатська група «Рідне місто» в Чернігівській міській раді

PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини