Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:16:16

Влада, правоохоронці, підприємці: почути один одного

04.09.2014   07:30

3 вересня в обласній державній адміністрації підприємці озвучували проблеми, які заважають їм легально та ефективно працювати.

Їх слухали та відповідали на запитання голова облдержадміністрації Володимир Івашко, прокурор області Володимир Стеценко, начальник УСБУ в області Олександр Довженко та начальник УМВС в області Олег Демченко. Присутні на зустрічі були й представники Громадської ради при облдержадміністрації.

Більшість озвучених підприємцями питань стосувалися явищ, які хоч і скоротилися при зміні влади, але існувати не перестали навіть з фактичним введенням мораторію на перевірки бізнесу різними інспекціями до кінця року. Це, зокрема, перевищення службових повноважень правоохоронцями, відсутність реагування на заяви та звернення, тиск на підприємців тощо.

Підприємці наголошували: вони відстоюватимуть свої права на ведення бізнесу без хабарів та захищатимуться від бажаючих незаконно мати зиск з їхнього прибутку.

Як підкреслив голова облдержадміністрації, враховуючі складні реалії сьогодення, влада, бізнес та правоохоронні органи повинні працювати як ніколи тісно та злагоджено.

Він висловив щиру подяку підприємцям області за ту допомогу, яку вони постійно надають нашим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання на сході країни.

Також очільник області закликав силові структури оперативно реагувати на звернення підприємців, не замовчувати резонансні справи та налагодити системний діалог з громадськістю.

У свою чергу правоохоронці відповіли на всі гострі запитання підприємців та запевнили, що усі порушені справи будуть належним чином розслідувані та доведені до громадськості. Зокрема, питання «Ялівщини», банку «Демарк», ПАТ «Домобудівник» та інші.

– Усі ми разом – влада, громадськість, бізнес та правоохоронні органи повинні раз і назавжди ліквідувати штучні перепони на шляху до розвитку підприємництва. Адже зараз нам як ніколи потрібно, щоб економіка області стабільно працювала, щоб створювалися нові робочі місця, сплачувалися податки, збільшувалися надходження до бюджету.

Ми, у свою чергу, готові до співпраці, щоб кожен підприємець бачив в особі чиновника помічника і партнера, - підбив підсумки наради Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини