Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:23:41

Влада працює над питанням підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області

12.08.2014   14:18

Питання залучення інвестицій в економіку області не втрачає своєї актуальності навіть в непростий для країни період.

Згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка затверджено склад робочої групи з підготовки Програми підвищення конкурентоспроможності Чернігівської області на 2015-2016 роки.

Зараз спільно з інститутом демографії і соціальних досліджень НАНО розробляється методика для розрахунку індексу людського розвитку на рівні районів області, що дасть можливість реалізувати ряд проектів гуманітарного, соціального, екологічного і виробничого спрямування.

Триває робота по встановленню комунікації з інвестиційними фондами та міжнародними організаціями.

Можливості області зацікавили низку організацій: ТОВ «Палісок» для організації виробництва з розливу мінеральної води в м. Мена; ТОВ «Перша торф’яна компанія», яка планує розробляти родовище Замглай-Південний; ТОВ «Інжиніріно» - представника Німецької компанії «Векоплан» з проектом комплексної утилізації твердих побутових відходів в м. Чернігові та інші.

Серед найбільш масштабних проектів, які зараз проходять перевірку на відповідність до загальноприйнятих світових вимог:
• будівництво заводу з виробництва цементу;
• будівництво заводу з виробництва керамічної цегли та блоків;
• будівництво заводу з виробництва високоякісного листового скла;
• будівництво сучасного деревообробного комплексу;
• видобуток і переробка торфу з метою виробництва біопалива та натуральних добрив.

Як підкреслює очільник області, обласна державна адміністрація завжди готова підтримати конструктивні пропозиції та ініціативи, спрямовані на соціально-економічний розвиток регіону.

Він закликає усі без виключення райони долучитися до пошуку та реалізації цікавих та економічно вигідних бізнес-проектів, оскільки деякі з них пригальмували роботу у цьому напрямку та не реалізують жодного інвестпроекту.

– Один з основних критеріїв відповідності керівників районів займаним посадам – відкриття нових виробництв, модернізація діючих, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, створення нових робочих місць з належними умовами праці та гідною заробітною платою.

В умовах посилення боротьби за інвестиційні ресурси ми ставимо завдання створити для інвестора такі умови, аби він почав реалізовувати свої наміри саме в нашій області, - наголошує Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини