Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:14:09

П’ятьох чернігівських танкістів звільнили з полону в зоні АТО

05.08.2014   12:00Агенцiя

Наразі вони знаходяться у медичних закладах Дніпропетровська

Про це стало відомо під час прес-конференції в Дніпропетровській облдержадміністрації.

Голова переговорної групи генерал-полковник Володимир Рубан повідомив, що операцію з визволення розробляла група Офіцерського корпусу за участі батальйону «Айдар». Українські військові були звільнені на умовах обміну на рівну кількість полонених, яких раніше захопив батальйон «Айдар» під Луганськом.

«Ми їхали за однією групою військовополонених. Але в ході переговорів прийняли рішення забрати іншу групу. Вони всі поранені і всім була потрібна термінова медична допомога», - розповів він. - Відразу ж з Луганська ми відправилися в Дніпропетровськ. Те, що нам на зустріч були направлені автомобілі швидкої допомоги, показує, що тут, в Дніпропетровську, адміністрація вміє працювати», - зазначив він.

Володимир Рубан додав, що важкі осколкові та кульові поранення військові отримали на полі бою.

«Обличчя війни змінюється. Військовослужбовці, яких ми привезли, нещодавно потрапили в полон. Катування до них не застосовувалися. Умови утримання задовільні», - наголосив він.

Також Володимир Рубан розповів про нову тактику поведінки терористів щодо полонених українських військових.

«Наша група помітила тенденцію, яка зараз проявляється на Луганській і Донецькій стороні. Військовополоненим наполегливо пропонується перейти на територію Російської Федерації і звідти обіцяється визволення, - сказав він. - Наскільки ми розуміємо, військовополонені, які будуть переміщені на територію Росії, потраплять до в'язниці, під статтю. Тому ми рекомендуємо їм залишатися все ж на території України».

adm.dp.gov.ua

ВІДЕО ТСН

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини