Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:13:55

Обговорили питання протидії криміналу і корупції

17.07.2014   07:25

16 липня голова обласної державної адміністрації Володимиром Івашком та голова обласної ради Микола Звєрєв взяли участь у координаційній нараді керівників правоохоронних органів Чернігівщини. Провів засідання прокурор області Володимир Стеценко.

В числі головних розглянуто питання ефективності взаємодії правоохоронних органів області у сфері профілактики та протидії злочинності, передусім тяжким та особливо тяжким злочинам і корупції.

Боротьба з корупціонерами і хабарниками має бути тотальною і безкомпромісною. Таку позицію голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко. Як відзначив очільник області, Президент України Петро Порошенко у своїй інавгураційній промові назвав одним з найголовніших завдань в Україні на сьогоднішній день – знищення корупції, яка поглинула всю країну. За словами голови облдержадміністрації, за розмірами завданої шкоди державі корупцію можна порівняти з тероризмом; їх відмінність полягає лише у тому, що корупція знищує країну зсередини, а тероризм – ззовні.
– Ще один важливий пріоритет - необхідно звернути особливу увагу на стан захищеності громадян нашої області від протиправних зазіхань на їх честь, життя, здоров’я та майно. Головним пріоритетом в роботі правоохоронних органів повинен бути захист політичних, економічних та особистих інтересів громадян. Невирішених питань ще багато, але, спільними зусиллями ми забезпечимо виконання завдань, поставлених перед нами Главою держави. Хочу зауважити, що правоохоронні та владні структури несуть спільну відповідальність за стан законності і правопорядку на території області. Обласна державна адміністрація, в свою чергу, надаватиме всебічне сприяння здійсненню правоохоронної діяльності на території області, - наголосив голова облдержадміністрації.

Виступаючи перед учасниками зібрання, Микола Звєрєв окреслив коло співпраці обласної ради з іншими гілками влади в питаннях безпеки населення, профілактики злочинності і правопорушень на теренах краю. В цьому напрямку активно працюють усі одинадцять постійних комісій обласної ради і, насамперед, комісія з питань законності, правопорядку, регламенту та депутатської етики, яка працює у тісній взаємодії з органами правопорядку Чернігівщини.
Голова обласної ради також нагадав правохоронцям про порушення чинного законодавства в бюджетній сфері, коли, приміром, бюджет сільської ради має на своїх рахунках певні кошти для соціального розвитку, але, щоб «вибити» їх, сільському голові треба збирати «певну дань» для чиновників, які можуть дати грошам «зелену дорогу».
Микола Звєрєв також зазначив, що першочерговим завданням влади на сьогодні, комплексно, в усіх напрямках повинно бути розблокування будь-яких перепон розвитку в усіх сферах суспільного життя.

Перед учасниками наради виступили голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко, прокурор області Володимир Стеценко, начальник УМВС України в Чернігівській області Олег Демченко, очільник УСБУ в Чернігівській області Олександр Довженко, керівники інших правоохоронних установ, структурних підрозділів прокуратури області

З урахуванням результатів обговорення та висловлених на нараді пропозицій було прийнято відповідний проект постанови стосовно вжиття заходів щодо зміцнення законності і профілактики злочинності в регіоні.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини