Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 21:53:07

Оздоровлення дітей області повинно бути якісним та безпечним

09.07.2014   08:37

За вікном літо. В області у повному розпалі дитяча оздоровча кампанія. Як і де діти Чернігівщини відпочивають та оздоровлюються, йшлося на засіданні обласного оперативного штабу, яке 8 липня провів заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман.

— Оздоровча кампанія в області розпочалася вчасно, згідно з планом, та йде у нормальному руслі без особливих ускладнень, — зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Оксана Сердюк.

За її інформацією, у червні на території області відпочили 29 тисяч дітлахів шкільного віку. Послуги відпочинку їм надавали 506 таборів з денним перебуванням, 13 таборів праці та відпочинку і 1 наметове містечко.

На сьогодні в регіоні працюють 23 заклади оздоровлення. З початку сезону тут побувало 2,5 тисячі дітей. Ще 4 такі заклади відкриють свої двері у другій половині липня.

Вперше на Чернігівщині запрацювала літня школа для обдарованих та талановитих дітей. Протягом двох змін тут набудуть нових знань та оздоровляться 80 дітей.

Загалом, на сьогодні відпочинковими та оздоровчими послугами охоплено понад 40 тисяч дітей Чернігівщини, що складає 45,7% від їх загальної кількості. Із них 12,2% дітлахів оздоровилися, а 33,5% — відпочили.

На сьогодні в закладах оздоровлення області перебувають і 55 дітей зі сходу країни.

Виконуються завдання з оздоровлення дітей вразливих та незахищених категорій. Наразі оздоровчі та відпочинкові послуги надано понад 1 тисячі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 60 тисячам з багатодітних та малозабезпечених родин.

Оздоровлюються діти Чернігівщини не тільки у місцевих закладах на території області. Так, до таборів у Миколаївської області відправлено 404 дитини. У НДЦ «Молода Гвардія» загартовуються та набираються сил 104 маленькі чернігівці пільгових категорій, а ще 312 отримали дозвіл на виїзд для оздоровлення за кордон.

Із запланованих 66,7 млн грн на відпочинок та оздоровлення, за словами Оксани Сердюк, вже використано майже 20 млн грн. Через отруєння дітей у пришкільному таборі у м. Носівка значно посилено контроль у всіх оздоровчих закладах області. Постійно проводяться перевірки санітарно-гігієнічного стану харчоблоків, стану забезпечення пожежної та техногенної безпеки таборів, адже головним завданням на сьогодні є недопущення подібних випадків у подальшому.

— Область взяла на себе зобов’язання цього літа оздоровити 75% дітей. Ці плани є цілком реальні. Саме тому органам влади, всім службам, причетним до відпочинку та оздоровленню дітей, контролюючим органам поставлено завдання: забезпечити якісний, змістовний та головне — безпечний відпочинок дітей Чернігівщини, — наголосив Сергій Журман, підсумовуючи засідання обласного оперативного штабу.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.