Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:39:31

Хворі на гіпертонію і надалі купуватимуть ліки зі знижкою

03.07.2014   08:29

Вже третій рік поспіль на Чернігівщині реалізується пілотний проект щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Проект спрямований на забезпечення повноцінного лікування хворих на гіпертонічну хворобу, особливо соціально незахищених категорій населення країни, адже щороку в Україні від серцево-судинних захворювань помирає 160 тисяч осіб.

Про його реалізацію в 2014 році на теренах області говорили під час засідання робочої групи, яке відбулося 2 липня під керівництвом заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації Сергія Журмана.

За інформацією начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петра Гармаша, в області ведеться електронний реєстр хворих на гіпертонічну хворобу, який постійно уточнюється та оновлюється. У медичних закладах на диспансерному обліку наразі перебуває понад 270 тисяч осіб з артеріальною гіпертензією. Усі лікувально-профілактичні заклади області в достатній кількості забезпечені рецептурними бланками. Постійно проводиться моніторинг та контроль за виписуванням рецептів, порядком їх зберігання та обліку.

Планові перевірки аптечних закладів та моніторинг наявності лікарських засобів, що підпадають під дію проекту здійснює Державна служба з лікарських засобів. Всі 16 суб’єктів господарювання, які беруть участь у пілотному проекті дотримуються вимог рівня цін на ліки від гіпертонії та забезпечують їх наявність в аптечних закладах.

У поточному році для Чернігівської області на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою з державного бюджету виділено понад 3 млн грн. На даний час в область надійшов перший транш, у сумі 668 тис. грн. Отже, тисячі хворих на артеріальну гіпертензію, взявши рецепт у лікаря, матимуть змогу і надалі купувати ліки зі знижкою.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини