Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:15:58

Як чернігівські активісти проривалися до обласного воєнкома в госпіталь

21.05.2014   12:11Агенцiя

«Правий Сектор» та Самооборона сьогодні, 21 травня, вирішили провідати на лікарняному обласного воєнкома Костянтина Нікуліна та його заступника у військовому госпіталі (розташований біля храму Михайла і Федора).

Нагадаємо, що за результатами громадського та журналістського розслідувань, четвертий день триває перевірка роботи обласного військкомату. «За нашою інформацією, спеціальна комісія Міноборони та військова прокуратура перевіряють роботу керівництва відомства. Обласний воєнком Костянтин Нікулін разом зі своїм заступником терміново пішли на лікарняний»,- повідомляє прес-служба «Правого сектору».

Також висувалися підозри в саботажі призивної кампанії, зв'язкам з російською розвідкою (Брянський воєнком особистий друг пана Нікуліна) та фінансових махінаціях.

О 10:20 колона молодиків з «Правого Сектору» підійшла до госпіталю, але їх відмовилися пускати, виникла невелика бійка, дорогу перегородили правоохоронці.

Правоохоронці відмовлялися пропускати «Правий Сектор», так як військовий госпіталь - це режимний об’єкт.

До представників «Правого Сектору» та ЗМІ вийшов начальник госпіталю,  полковник Слісаренко, та роз’яснив громаді, що у Нікуліна бронхіт, але завтра, 22 травня, його лікарняний закінчується. Загалом у госпіталі Нікулін провів 9 днів.

Начальник госпіталю пообіцяв відправити людину, яка б дізналася, чи может зараз Нікулін вийти до громади та поспілкуватися або чи можуть представники «Правого Сектору» піднятися до пана Нікуліна.

Трохи пізніше виникла невелика бійка між «Правим Сектором» та охороною госпіталю, через журналістку з каналу СТБ. А саме тому, що охоронці госпіталю відмовилися пускати її на територію.

Представники «Правого Сектору» та Самооборони вирішили не чекати допоки Нікулін вийде до них, а самостійно пішли його шукати у госпіталі. Начальник медичної установи запропонував представникам «Правого Сектору» та ЗМІ пройти до свого офісу, щоб там зустрітися з Костянтином Нікуліним.

О 10:45 Нікулін вийшов до громади. Під час розмови з громадою, на питання журналістів «Чи звертався обласний військовий комісаріат до Міністерства оборони?», Нікулін сказав, що нікуди не звертався. Але командування 13 батальйону написали листа зі списком бойового комплектування територіальних батальйонів. З цим листом зверталися до ОДА, але гроші не були надані.

Нікулін зауважив, що від держави отримали гроші лише на перевезення.

Об 11:25 закінчилася зустріч з обласним воєнкомом Костянтином Нікуліним. Представники «Правого Сектору» та Самооборони спокійно покинули територію госпіталю.

Чернігівщина: події і коментарі

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини