Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:12:46

Співпраця зі ЗМІ є дуже важливою для обласної влади

20.05.2014   19:19

20 травня заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман поспілкувався з медійниками міста та області.

Протягом майже двохгодинного спілкування журналісти отримали вичерпні відповіді на питання, які хвилюють увесь регіон, в тому числі й на ті, які вони ставили Сергію Журману під час минулої прес-конференції.

Зокрема він торкнувся питання прозорості використання благодійних внесків, які надходять від громадян та юридичних осіб до лікарняних закладів. За його словами, усі медичні заклади вже звітують про використання цих коштів. Кожна лікарня зобов’язана оприлюднити такий звіт та забезпечити вільний і простий доступ до нього громадськості. У разі, якщо журналісти чи відвідувачі медичних закладів не знаходять у лікарні такого звіту, вони можуть звернутися до обласної державної адміністрації із зауваженнями.

Жваве обговорення викликала тема електронної черги в дитячі садочки. За словами заступника голови – керівника апарату ОДА цей проект має ряд недоліків. Зокрема, запровадження нової форми запису в дитсадки не було свого часу достатньо популяризованим, через що багато батьків навіть не знають про його існування. Як повідомив Сергій Журман, до кінця цьогорічної записної кампанії у дитсадки електронна черга існуватиме, але буде ретельно вивчатися. У разі, якщо в ході моніторингу думки батьків більшість все ж таки висловиться за її скасування, вона буде в майбутньому скасована.

Пройшовся Сергій Журман й по внутрішнім питанням роботи самої облдержадміністрації. Зокрема він озвучив, що керівництво ОДА й надалі працює в режимі посиленої економії. Це стосується як функціонування самого апарату й структурних підрозділів адміністрації, так і витрачання коштів на різноманітні, раніше заплановані заходи. Що стосується кадрових призначень, як то голів райдержадміністрацій, вкотре Сергій Журман наголосив, що такі призначення відбуваються виключно на конкурсній основі за принципом фаховості й чесності кандидатів на посади, а не партійної приналежності. На сьогоднішній день не мають своїх голів усього 9 райдержадміністрації.

Особливу увагу під час спілкування з представниками ЗМІ Сергій Журман приділив гуманітарній сфері, якою він як заступник голови облдержадміністрації опікується. Він висловив жаль з приводу того, що один з його листів до ЗМІ області був сприйнятий ними, як рекомендації з боку влади. Він ще раз пояснив, що такі теми, наприклад, як патріотичне виховання молоді чи конфесійного миру, зараз, як ніколи, мають дуже велике значення для суспільства. А тому він висловлює виключно прохання до журналістів висвітлювати якомога більше таких матеріалів, в жодному разі не применшуючи значення інших тем. Адже, за його словами, саме допомога з боку журналістів в розповсюдженні заклику влади не використовувати партійної символіки та толерантно ставитися до будь-якої іншої крім державної символіки під час відзначення Дня Перемоги, сприяла тому, що Чернігівщина гідно відзначила це свято, уникнувши провокацій чи інших неприємних моментів.

Говорячи про складну політичну ситуацію в країні, заступник голови – керівник апарату ОДА розповів присутнім про внесок Чернігівщини у збереження єдності та цілісності України. Він повідомив про те, що були розроблені, надруковані та розміщені на території області білборди патріотичної спрямованості. За його словами, таку практику обласна державна адміністрація продовжуватиме й надалі. Наразі розглядається можливість подібним чином розмістити малюнки дітей проти насильства у сім’ї.

Наприкінці прес-конференції Сергій Журман розповів журналістам, що обласна державна адміністрація ініціює опитування думки у журналістському оточенні, хто з них є найдостойнішими для нагородження з нагоди Дня журналіста. Вони самі мають визначити своїх колег, хто отримає відзнаки від облдержадміністрації за фаховість в обраній професії.

Загалом під час спілкування з журналістами були озвучені й питання проведення виборів, організації літнього відпочинку та оздоровлення дітей, отримання машин швидкої допомоги та інші.

Насамкінець Сергій Журман сказав, що обласна влада прагне й намагається ефективно вирішувати нагальні питання області, зокрема він вже давно керується принципом Ярослава Мудрого починати свою роботу зі сходом сонечка і закінчувати – із заходом.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини