Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 10:04:52

"Правий сектор" і ветеранські організації разом забезпечать громадський спокій на День Перемоги

06.05.2014   17:27

Шостого травня у рамках засідання прес-клубу «Ділове слово» відбулася зустріч представників громадських організацій «Правий сектор», «Самооборона», Чернігівської обласної організації ветеранів України та правоохоронних органів, присвячена обговоренню заходів із забезпечення порядку і безпеки під час відзначення Дня Перемоги.

Координатор організації «Правий сектор» Максим Коношевич повідомив про плідну взаємодію з ветеранськими організаціями області у питанні запобігання будь-яким правопорушенням і провокаціям 9 травня. Одним з результатів такої взаємодії стала домовленість щодо використання ветеранами під час заходів жовто-блакитних стрічок поруч з так званими георгіївськими. Таке поєднання дасть можливість уникнути небажаних спекуляцій і непорозумінь.

Аби розвіяти можливе занепокоєння з боку учасників війни, слід зазначити, що про небажаність або, тим більше, заборону використання ветеранами будь-якої символіки Перемоги чи військових відзнак мова не йшла взагалі.

Що ж стосується громадян, які не мають безпосереднього стосунку до подій Другої світової війни, однак бажають долучитися до урочистостей, — Максим Коношевич порадив їм обмежитися жовто-блакитними стрічками.

Така позиція «Правого сектору» стає зрозумілою, якщо врахувати, що відносно нещодавно розроблена у Російській Федерації «георгіївська стрічка», яка покликана символізувати Перемогу, за зовнішнім виглядом копіює радянську гвардійську стрічку, що слугувала відзнакою гвардійців радянського військового флоту, а також використовувалась в оформленні бойових нагород, наприклад, ордену Слави. З іншого боку, безсумнівне значення перемоги над гітлерівською коаліцією для історії України та надзвичайний внесок українців у цю перемогу дають підстави усім громадянам нашої держави з гордістю використовувати 9 травня кольори Державного Прапору України.

Єдине, від використання чого однозначно застерегли громадські активісти — це, звичайно ж, російський триколор.

Про особливе значення Дня Перемоги для ветеранів Другої світової війни нагадав перший заступник голови Чернігівської обласної організації ветеранів України Микола Тимченко. Він підкреслив, що безпосередніх учасників бойових дій, на жаль, у живих залишилося вже зовсім небагато. Відчуття вдячності і поваги з боку співгромадян для них є неймовірно цінним, і часто — ціннішим за матеріальну допомогу. Він також наголосив, що будь-яке знущання над ветеранами через їхні політичні переконання є неприпустимим.

У цьому Миколу Тимченка підтримав голова обласного осередку чернігівської «Народної самооборони» Володимир Федорок, який висловив повагу до всіх патріотів, які воювали за Вітчизну — чи то в лавах УПА, чи у Червоній армії. За його словами, не може навіть ставитися питання відмови від вшанування ветеранів.

І «Правий сектор», і чернігівська «Самооборона» долучаться до привітання ветеранів з Днем Перемоги.

Заступник начальника Чернігівського міського відділу УМВС України в області Руслан Кононченко пообіцяв, що на підтримання громадського порядку у місті 9 травня будуть спрямовані всі необхідні сили. З допомогою громадських активістів травневі свята в Чернігові пройшли без ексцесів, такі самі сподівання є і щодо Дня Перемоги. У співпраці з ветеранськими організаціями «Правий сектор» та «Самооборона» разом з правоохоронними органами забезпечуватимуть порядок під час урочистих заходів.

Останні новини Чернігівщини

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:13

Протягом минулої доби зареєстровано 2 пожежі.

 Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню

Завдали мільйонних збитків сфері оборони: на Чернігівщині слідчі поліції повідомили про підозру організованому злочинному угрупованню 09:11

Поліцейські викрили керівників квартирно-експлуатаційного відділу одного з військових гарнізонів Чернігівщини, які організували схему привласнення бюджетних коштів на закупівлі матеріальних цінностей для військових частин за завищеними цінами.