Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:13:45

Олександр Турчинов з робочим візитом відвідав військовий полігон біля смт. Десна

02.04.2014   16:06Агенцiя

2 квітня в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов з робочим візитом відвідав військовий полігон біля смт. Десна, що у Чернігівському районі.

Разом з в.о. Президента України на полігоні були присутні в.о. Міністра оборони України Михайло Коваль, Начальник Генерального штабу - Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Михайло Куцин, Командувач Сухопутних військ Збройних Сил України Анатолій Пушняков, т.в.о. Глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський. З боку обласної влади високопосадовця супроводжували чернігівські керівники - голова обласної ради Микола Звєрєв та голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко.

На полігоні відбулася демонстрація бойових можливостей української зброї, перспективних зразків, що планується передати на озброєння Збройних Сил України, зокрема, стрілецької зброї, засобів захисту, зв’язку, амуніції, зброї ураження. Проведено вправи перевірки бойових та ходових можливостей військової техніки.
Під час брифінгу у смт. Десна сьогодні О.Турчинов зазначив, що двадцять перше століття «показало безліч локальних і системних конфліктів», і нині сучасна країна не може існувати без сучасної армії.

При цьому він зазначив, що донині фінансування і ставлення до Збройних Сил України відбувалося «за залишковим принципом». Протягом останніх чотирьох років, сказав О.Турчинов, національну армію «системно знищували на замовлення іншої країни, роззброювали, звільняли найкращі кадри».

За словами в.о. Президента України, коли розпочалася агресія проти нашої держави та окупація Криму, Україна «відчула серйозні проблеми у Збройних Силах», і нині армію «фактично відновлюємо з нової відмітки».

«За короткий термін Збройні Сили України було приведено до стану повної бойової готовності, і сьогодні на порядку денному стоїть завдання переозброєння Збройних Сил», - заявив він.

За словами О.Турчинова, сьогодні на полігоні було продемонстровано перспективні зразки зброї - від стрілецької до найсучасніших танків, і найважливішим є те, що вони виробляються на українських підприємствах. «Це зразки української зброї, найкращої зброї, яка захищатиме нашу країну», - сказав він.

О.Турчинов також заявив, що оборонно-промисловий комплекс, який «буде відроджуватися і отримає державне замовлення», здатний забезпечити повний замкнутий цикл виробництва. В.о. Президента при цьому підкреслив, що, не зважаючи на дуже складну економічну ситуацію, для захисту нашої держави Уряд виділятиме кошти не лише для того, щоб утримувати армію, а й на її переозброєння. «Це стратегічна задача, яка повинна бути виконана», - наголосив він.


За інформацією Прес-служби Президента України

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.