Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:03:51

У Чернігові скасовано концерт російського хору, який підтримав агресію проти України

14.03.2014   16:22Агенцiя

14 березня 2014 року після розгляду відкритого листа-заяви громадськості міста Чернігів керівництво Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації скасувало проведення концерту Державного академічного кубанського козачого хору, який мав відбутися 21 березня в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка.

Керівництво Департаменту повністю згодне з відкладеними у заяві фактами та оцінками щодо позиції окремих російських діячів культури, які підтримали агресію Російської Федерації проти України. У тексті заяви представники громадськості вказали:

«Як громадяни України та діячі культури і науки Чернігівської області, ми рішуче засуджуємо заяву російських діячів культури «Деятели культуры России — в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму», яку оприлюднено прес-релізом міністерства культури Російської Федерації від 11 березня 2014 року на підтримку акту агресії Російської Федерації проти України та здійснення політики анексії частини її території – Криму.

Таку офіційну позицію діячів культури – громадян Російської Федерації розцінюємо як духовну та ідеологічну підтримку агресивної війни проти України та загарбання її території.

Всі підписанти цієї заяви персонально стали співучасниками та відповідальними за злочин розв’язання загарбницької війни проти народу та держави Україна, розпалювання ворожнечі між нашими народами разом із керівництвом Російської Федерації на чолі з її президентом В. Путіним.

Вимагаємо від органів державної виконавчої влади та органів місцевого самоврядування терміново:
— Вжити невідкладних заходів щодо заборони перебування на території України та проведення гастролей та інших заходів громадянам Російської Федерації та представникам їхніх установ і організації, які підписали заяву «Деятели культуры России – в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму» від 11 березня 2014 року (сайт Міністерства культури Російської Федерації).
— Скасувати концерт Державного академічного кубанського козачого хору у Чернігові в Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. Його художній керівник В.Г. Захарченко підписався під заявою «Деятели культуры России – в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму» від 11 березня 2014 року під номером 125.

Відповідальні російські діячі культури за підтримку злочину агресії Росії проти України та політики анексії частини її території повинні нести персональну відповідальність!»

Департамент культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації наголошує, що прийнята санкція щодо Державного академічного кубанського козачого хору під керівництвом В.Г. Захарченка є вимушеною і відповідає на злочинну дію керівної особи закладу культури щодо держави Україна. За умови документального підтвердження відмови В.Г. Захарченка від свого підпису під листом «Деятели культуры России – в поддержку позиции Президента по Украине и Крыму» та відсутності інших ворожих антиукраїнських дій російський хор отримає дозвіл виступати перед глядачами Чернігівщини.


Сергій Мойсієнко, Директор Департаменту культури і туризму, національностей та релігій Чернігівської обласної державної адміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини