Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:28:38

Чернігівська міська рада затвердила міський бюджет на 2014 рік

30.01.2014   16:26

З вшанування хвилиною мовчання пам'яті загиблих під час громадянського протистояння в Україні розпочалась 30 січня 37-а сесія Чернігівської міської ради 6 скликання.

Першим питанням порядку денного сесії депутати запропонували розглянути Заяву Чернігівської міської ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні. Всі депутатські фракції Чернігівської міської ради одноголосно схвалили текст заяви та вирішили направити її до Президента України, Голови Верховної Ради України та голів депутатських фракцій ВРУ.

"В умовах жорсткого політичного протистояння пролилася кров у центрі столиці України, вже є загиблі, багато поранених і зниклих наших громадян", йдеться в заяві, "депутати Чернігівської міської ради засудили застосування сили, яке не вирішує питання, що підіймаються, а лише підвищує градус протистояння в суспільстві та закликали всі сторони конфлікту до стриманості, пошуку шляхів мирного врегулювання глибокої політичної кризи".

У зверненні до Президента України депутати закликали зупинити насилля між протиборствуючими сторонами, зобов'язати працівників правоохоронних органів діяти виключно в межах правового поля. Також вони висунули вимогу звільнити заарештованих, затриманих активістів та учасників протестних акцій. Звертаючись до Верховної Ради України депутати міської ради закликали повернутися до Конституції 2004 року, провести судову реформу та впровадити інститут виборності суддів.

Міська рада прийняла бюджет міста на 2014 рік. З основними показниками річного бюджету м. Чернігова на 2014 рік ознайомив присутніх заступник міського голови-начальник фінансового управління міської ради Віктор Бистров. Зазначено, що контрольні показники Міністерства фінансів України були доведені до міського бюджету лише 21 січня після прийняття Державного бюджету країни 16 січня, тож опрацювання основних показників проводилось у стислі терміни.

Незважаючи на досить напружений бюджет 2014 року, за словами  Віктора Бистрова, фінансування галузей освіти, охорони здоров’я, фізичної культури та спорту, житлово-комунального господарства у цьому році буде збільшено. Особливу увагу приділено виділенню коштів на облаштування спортивних та ігрових майданчиків у місті, харчування школярів 1-4 класів та учнів з соціально незабезпечених сімей й оздоровлення дітей влітку. Крім того, у міському бюджеті знайшли своє фінансове відображення й проблеми ремонту доріг, модернізації та заміни ліфтів, ремонту покрівель. Збільшено також видатки на реалізацію соціальних та цільових програм перспективного розвитку міста, зокрема, Програми енергозбереження та Програми підтримки громадських організацій та ін.

З державного бюджету буде виділена субвенція у розмірі 10 млн. грн., яку планується спрямувати на будівництво дитячого садочка на Масанах. Проте, через недофінансування незахищених статей у 2013 році та непогашеної заборгованості за минулий рік місту впродовж року необхідно шукати додаткові шляхи збільшення надходжень до бюджету.

Під час обговорення проекту бюджету на 2014 рік депутати виявили одностайність у думці, що, попри деяку фінансову незбалансованість, бюджет має бути затверджений. Міський голова Олександр Соколов висловив щиру подяку депутатам за плідну роботу над основним фінансовим документом міста та за розуміння й свідому громадську позицію, адже прийняття бюджету сприятиме стабільному функціонуванню міста.

Депутати проголосували також за Програму економічного і соціального розвитку м. Чернігова на 2014 рік та Програму підтримки та розвитку сфери паркування транспортних засобів у м. Чернігові на 2014-2016 роки.

Міська рада схвалила план роботи міської ради на 2014 рік та розглянула земельні й інші питання.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини