Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:39:44

Вийшли з Громадської ради при ОДА у знак протесту. ВІДЕО

23.01.2014   10:17

На зустрічі членів президії Громадської Ради з головою обласної державної адміністрації Володимиром Хоменком громадський діяч Олександр Рись озвучив заяву ряда членів Громадської Ради про зупинення членства в неї. Після оголошення заяви Олександр Рись, Павло Пущенко та Василь Чепурний покинули залу засідань обласної державної адміністрації.

Текст заяви:

«В умовах, коли в країні фактично впроваджується диктатура, коли громадянському суспільству влада оголосила відкриту війну, не бачимо можливим для себе подальше перебування у складі Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації.
Громадська рада при Чернігівській державній адміністрації за більше двох місяців протистояння в Києві так і не спромоглася дати оцінку подіям, що відбуваються в країні.
Голова Громадської ради С.Пасталиця відмовилася навіть виносити на розгляд ради питання про засудження знищення євро майдану, який проводили громадські організації в Чернігові.
Тому заявляємо про призупинення свого членства в Громадській Раді до вирішення таких питань: 1) засудження ГР кровопролиття, влаштованого владою у Києві, 2) розслідування і покарання винних у захопленні майна громадських організацій на Євромайдані у Чернігові – це має забезпечити голова обласної адміністрації Володимир Хоменко, як посадовець, особисто відповідальний за дотримання конституційних норм у Чернігівській області.
Закликаємо інших членів Громадської ради при Чернігівській обласній державній адміністрації приєднатися до нашої заяви.

21 січня 2014 року

Заяву підписали:
Рись Олександр Сергійович, менеджер проектів Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень»;
Висоцький Геннадій Володимирович, голова Чернігівської обласної організації Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Спілка молодих політологів України»;
Чепурний Василь Федорович, голова Чернігівського обласного об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка
Пущенко Павло Михайлович, голова Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Освітній центр „Ініціатива”;
Малецький Євген Валерійович, виконавчий директор Міської громадської організації «Асоціація безперервної фахової освіти „АТЕНЕУМ“»;
Шешеня Альона Олександрівна, голова Правління Чернігівської міської молодіжної громадської організації «Маю право»
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини