Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 05:13:42

Регіональному ландшафтному парку бути

23.11.2013   12:54

На засіданні постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів, яке відбулося 21 листопада, депутатами, серед інших питань порядку денного п’ятнадцятої сесії, яка скликається 27 листопада, розглянуто клопотання та матеріали Чернігівської міської ради щодо створення регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” у Чернігові.

В роботі комісії взяли участь директор департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Горонович, заступник голови громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна та її члени Валентина Седячко та Тамара Петрова, президент КПБ ім.Дериземлі Людмила Шандренко, співголова ЧМВВГО “Українська Академія Універсологія” Володимир Мартиненко та президент ГО ЧОКП “Наша справа” Людмила Соколовська.

Під час розгляду порушеного питання, голова постійної комісії Арсен Дідур нагадав, що 30 вересня 2013 року на 33 сесії Чернігівської міської ради одноголосно було прийнято рішення “Про погодження включення земель комунальної власності до регіонального ландшафтного парку “Ялівщина”. Тобто міська рада, як основний власник земель на території лісопарку “Ялівщина”, погодила створення парку і тепер на основі земель комунальної власності можна створювати об’єкт природно-заповідного фонду.

Голова постійної комісії проінформував присутніх, що 20 листопада на адресу обласної ради надійшло клопотання та всі необхідні матеріали від Чернігівської міської ради щодо створення регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” у м. Чернігові. Також він зазначив, що попередньо Міністерство екології та природних ресурсів України рекомендувало зазначені документи направити на розгляд до обласної державної адміністрації, оскільки створення регіонального ландшафтного парку нерозривно пов’язане з вирішенням таких важливих питань, як фінансування закладу та його менеджментом.

– У питанні створення РЛП “Ялівщина”, – наголосив А. Дідур, – ми вийшли на фінішну пряму. І тому при плідній співпраці з обласною державною адміністрацією та за активної участі громадськості міста Чернігова спільними зусиллями необхідно прискорити підготовку проекту рішення по створенню ландшафтного парку, щоб уже на грудневій сесії обласної ради прийняти відповідне рішення про створення зазначеного об’єкту.

Керівник департаменту екології та природних ресурсів Сергій Горонович пообіцяв всіляку підтримку у вирішенні порушеного питання.

Арсен Дідур висловив щиру вдячність депутатському корпусу обласної ради та її голові Анатолію Мельнику і очільнику обласної держадміністрації Володимиру Хоменку, які тримали на контролі питання створення РЛП “Ялівщина”, а також – депутатам Чернігівської міської ради і меру Олександру Соколову, членам постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів і, звичайно ж, громадськості міста за порозуміння, активну позицію і плідну співпрацю у цьому питанні.

І хоч учасники, які переймаються проблемою “Ялівщини”, мають різні політичні уподобання, знаходяться під різними прапорами, але всі вони виявили мудрість та волю задля того, щоб у місті з’явився ландшафтний парк.

По завершенню засідання постійної комісії Арсен Дідур повідомив, що обласна рада передає клопотання та матеріали від Чернігівської обласної ради до Чернігівської обласної державної адміністрації.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини